Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго,

...
Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго,
Коментари Харесай

Деян Николов: Политиката на правителството през последните няколко месеца е всичко друго, но не и българска по отношение на отбраната

Политиката на държавното управление през последните няколко месеца е всичко друго, само че не и българска във връзка с защитата. Това сподели претендентът за кмет на столицата на „ Възраждане " и общински консултант Деян Николов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Вотът на съмнение е разгласен от „ Възраждане " още преди локалните избори и той не е обвързван с резултатите на партията, безапелационен бе той.

„ Това беше взаимно с Българска социалистическа партия и беше към този момент решено, че няма по какъв начин единствено Българска социалистическа партия да го внесат - внасят го и трите партии и самостоятелният претендент. Защо, в случай че желаеме Българската войска да бъде осъвременена, нямам разбор от какво тъкмо има потребност Българската войска. "

Според него, това което сега се случва, не е в полза на Българската войска, нито е част от национална тактика за увеличаване на отбранителните качества.

„ Изпразнихме военните си ресурси в складовете, подарихме си БТР-ите, в този момент ще се купуват други доста по-скъпи. Очевидно е, че лицето Тагаренко обслужва всевъзможни други ползи, само че не и българските. Слушайки го да приказва, това което проумявам в неговите думи надали не е, че ние се готвим за война ", сподели още Николов.

По думите му „ Възраждане " има растеж на броя общински съветници в осем пъти спрямо последните локални избори.

Партията е внесла голям брой тъжби за изборни нарушавания, само че те са били „ замитани " от ръководещите ПП-ДБ и ГЕРБ, съобщи Николов. „ Бяха купувани цели комисии, бяха пробити ОИК. "

Николов съобщи, че кандидатурата на Ваня Григорова е била издигната „ с общителното подпомагане " на опозицията в Българска социалистическа партия - Сергей Станишев и БСП-София, които по думите му от дълго време имат предпочитание да работят с Борисов. „ И като такава кандидатура това слага някои съществени въпроси - кой застана и беше тил на тази акция, кой я финансира и с какъв брой я финансира. Най-вероятно през идващите месеци ще си проличи кой я финансира, само че плановете в България се случват с общителното подпомагане на едно посолство в България - Американското ", разяснява той.

Той бе безапелационен, че Ваня Григорова не може да отклони гласове от „ Възраждане " в възможен предстоящ неин план.

„ Възраждане " е срещу увеличение на локалните налози и такси. Ако събираемостта се увеличи и се запушат дупките в бюджета, парите за столицата ще стигнат. „ При едно положително ръководство, при добър, уравновесен бюджет и при добра събираемост, при сегашните равнища на налозите София може да се оправя сносно ", счита Николов.

Работата в Столична община би трябвало да стартира с актуализация на Общия организационен проект на града, преразглеждане на подробните проекти, промени на наредби и претенции към Народното събрание за смяна на Закона за устройство на територията. „ Всичко, което е в посока презастрояването в София да спре, ние ще го подкрепим. Друга тематика, която е значима за нас, е чистотата. "

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР