Политиката и обществото в Германия се отнасят сериозно към протестите

...
Политиката и обществото в Германия се отнасят сериозно към протестите
Коментари Харесай

Конспиративна теория: Всички политици са марионетки на Гейтс и Сорос, които искат да спечелят пари от продажбата на ваксини

 Политиката и обществото в Германия се отнасят съществено към митингите на някои жители против ограничаващите ограничения. Мнозина се тревожат, че митингите може би ще набират скорост, тъй като част от хората в Германия към този момент усещат икономическите последствия от ограниченията и все по-гръмогласно ще упорстват за повдигането им.

Номер 1 по жертви в Европа, само че Англия от през днешния ден смекчава ограниченията

Около 15 000 души стачкуваха в края на предходната седмица в Германия против рестриктивните мерки поради пандемията. Демонстрантите, които доста постоянно не съблюдаваха задоволително разстояние между тях и не носеха маски, са представители на най-различни публични групи и течения.

Сред тях имаше съперници на имунизациите (така наречените " антиваксъри " ), последователи на разнообразни тайни теории, популисти и крайнодесни деятели с съвсем нацистки възгледи. По време на митингите се стигна и до насилия против служители на реда и публицисти.

Всевъзможни тайни теории

Напълно основателните паники на хората отварят небивали до момента благоприятни условия пред популистите и крайнодесните деятели. В момента те се пробват да вземат на абордаж законния митинг на хората, твърди шефът на немската полиция Холгер Мюнх. И тъй като пандемията провокира напълно закономерни страхове, редица политически спекуланти паразитират върху уплахата на хората, внушават им небивалици за някакъв еврейски скрит план, за международна интрига, за ролята на Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда в тази интрига, чиято последна цел била да се свие международното население до 500 милиона души, а богаташи като Гейтс да завоюват още пари от продажбата на ваксини, написа " Дойче Веле ".

Подобни безредно съшити тайни теории не устоят никаква сериозна рецензия, само че основават едно общо протестно русло, в което се сплотяват освен неонацистите и десните екстремисти, само че също по този начин антисемитите, антиваксърите, страхуващите се от кемтрейлс и последователите на теорията за огромния международен скрит план на елитите.

Обвинения, които се оплитат в несъгласия

Анализите на речите, произнесени по време на митингите демонстрират, че там се борави с извънредно елементарни и плоски пояснения на един доста комплициран сложен проблем. Ораторите оферират на протестиращите ясно обрисуван облик на врага и постоянно търсят изкупителна жертва, разяснява Патрик Гензинг от АРД.

Според него, стачкуващите даже не виждат тежките несъгласия в своята обосновка: от една страна настояват, че пандемията е провокирана изкуствено, че вирусът е особено отгледан в лаборатория в Ухан, с цел да унищожи милиарди хора и да обогати единици, от друга обаче заявят, че Covid-19 не бил нищо друго, с изключение на елементарен грип.

Такива пояснения са ирационални, само че хората не го виждат. Важно е внушението, че някакъв миниатюрен международен хайлайф върти своите игрички и посредством послушните си медии залъгва народа, с цел да управлява човечеството - а може би и да го изличи. В Германия един от последователите на тази концепция е някогашният създател на готварски книги Атила Хилдман, който привежда " доказателство ", че съгласно надписа на един монумент в Съединени американски щати, човечеството трябвало да бъде сведено до 500 милиона души.

Антидемократична агитация

Генералният секретар на ХДС Паул Цимяк упрекна стачкуващите, че популяризират " антидемократична агитация ". Става дума, да вземем за пример, за изказванията, че надали не всички политици били марионетки на Джордж Сорос и Бил Гейтс. Част от възгледите на протестиращите, прочее, влизат в несъгласия с немската конституция. Демонстрантите изключително харесват своята дефиниция " корона-диктатура " - без значение, че сега немското държавно управление разхлабва ограниченията.

Патрик Гензинг обръща внимание и на сравненията, които улицата прави сред Меркел и Адолф Хитлер. В това отношение изключително се отличава някогашният публицист Кен Йебсен, прочут последовател на заговорническите теории. На един от митингите той приказва за " режима на Меркел " и за това по какъв начин " и през днешния ден, както тогава " лекарите приемали " расови закони " и посочвали кой е здрав и кой - болен.

В митингите се включват и крайнолеви деятели, представители на " Пегида " и най-различни елементарни хора. Издига се познатият девиз " Ние сме народът! " и се зове към опозиция против управляващите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР