Политикът Николай Бареков, свързван с укриване на данъци и източване

...
Политикът Николай Бареков, свързван с укриване на данъци и източване
Коментари Харесай

АЕЖ: Николай Бареков си позволява да обвинява журналисти в своите грехове

Политикът Николай Бареков, свързван с укриване на налози и източване на милиони от КТБ, през днешния ден си разрешава да упреква публицисти в своите грехове. Това се споделя в позиция на Асоциацията на европейските публицисти във връзка офанзивата на новия политик в прокуратурата против свои някогашни сътрудници.

Евродепутатът е написал в профила си във Facebook, че е сезирал Главна прокуратура за „ корупционни практики, укриване на приходи и пране на пари посредством закупуване на първокласни парцели “ от водещата в Нова тв Анна Цолова и приготвя сходни сигнали за водещите Антон Хекимян от БТВ, неговия продуцент Анна Тодорова и Виктор Николаев от Нова тв.

" Безкрайна безочливост е формулирането на сходен сигнал от лице, за което Националната организация по приходите е открила, че не е подавал данъчна декларация за 2007, 2009, 2010 и 2011 година, макар че е бил задължен да го направи. През 2014 година Национална агенция за приходите постанови, че Бареков дължи над 35 хиляди лв. налози, дружно с лихвите. Ревизионният акт е доказан на първа инстанция, следва произнасянето на Върховен административен съд ", показват от АЕЖ.

От организацията изясняват, че напълно неотдавна от резюмето на обвинителния акт за източването на Корпоративна комерсиална банка стана ясно, че до Бареков и политическия му план са стигнали над 25 милиона лв. от банкрутиралата банка.

Асоциацията на европейските публицисти – България счита, че би било извънредно несвоевременно, в случай че институциите стартират да оказват напън върху публицисти, в резултат на сигнали от лицето Николай Бареков. Преди да стартира каквато и да била инспекция, е належащо е доста деликатно да се реши, до каква степен тези сигнали въобще съдържат съответни данни за нарушавания. Далеч по-важна задача на способените органи би трябвало да бъде търсенето на отговорност от Бареков за вредите, нанесени на данъкоплатците посредством невнасяне на налози и възможното приемане на непозволени средства от банкрутиралата банка.

" Смятаме въпроса за заплащането в медиите за извънредно значим и нееднократно е посочвала, че съществуването на приходи в сивия бранш не се отразява добре на медийната среда. Държавата и притежателите на медии са длъжници на публицистите в това отношение. Всяко следствие, стартирано против публицисти, след сигнали от компрометирани политици обаче, би граничило с принуда и неизбежно би провокирало нашата остра реакция, в това число и посредством сезиране на интернационалните ни сътрудници ", декларират още от АЕЖ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР