Политик на 2017 г. са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей

...
Политик на 2017 г. са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей
Коментари Харесай

Четирима си делят приза Политик на годината

Политик на 2017 година са българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, Искра Михайлова и Сергей Станишев. В 22-рото издание на обичайна ранглиста българските евродепутати бяха определени от " Дарик радио " за Политик на 2017 година поради общи позиции през годината за приемането на България в Шенген, отпадането на Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния, отстояването на българския интерес за продължаването на кохезионната политика на Европейския съюз за понижаване на разликите сред страните-членки, опълчването на двойните стандарти при храните, признаването на българското малцинство в Албания, отбраната на българските общности в Македония, Сърбия и Косово и образованието на български език в Украйна, както и напъните за отпадането на визите за българите за Съединените американски щати съобщи Дарик. 

С тези причини радиото уточни за Политик на годината представители и на четирите групи, в които вземат участие депутати в Европейския парламент от България. Ангел Джамбазки е член на бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти. Той е и заместник-председател на партията Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, която е част от обединението Обединени патриоти. Андрей Ковачев е заместник-председател на Европейската национална партия (християндемократи), член на бюрото и квестор на Европейския парламент. Той беше определен за евродепутат от ГЕРБ. 

Искра Михайлова е член на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа и ръководител на една от най-важните комисии на Европарламента – комисията по районно развиване. Тя беше определена за евродепутат от Движение за права и свободи. Сергей Станишев е член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и президент на Партията на европейските социалисти. Той беше определен за евродепутат от Българска социалистическа партия. Станишев става Политик на годината за повторно след 2006 година, когато беше министър-председателят, при чието ръководство България влезе в Европейския съюз. За Събитие на 2017 година Дарик радио избра подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред България и Македония. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР