Политическият успех на Продължаваме промяната“ се дължи на скандала с

...
Политическият успех на Продължаваме промяната“ се дължи на скандала с
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Нови играчи ще бетонират и оскъпят на тъмно инхаус пътното строителство

Политическият триумф на „ Продължаваме промяната “ се дължи на абсурда с инхаус процедурите – те оповестиха, че „ грабежът на века “ ще бъде прекратен. След съставянето на актуалното държавно управление обаче, тази позиция към този момент не се чува, а ръководещите се пробват да върнат процедурите. Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria Гроздан Караджов – някогашен министър на районното развиване и благоустройството и народен представител от „ ИТН “. И показа документ за контракт за същите процедури. Впоследствие Министерството на районното развиване излезе със специфична по отношение на присъединяване на Караджов, в която се показва, че показаните от него бланки са оферти на браншови организации, които няма да бъдат утвърдени.

Нека да припомним, че на крилете на скандалите за инхаус процедурите изгря политическият дебют и триумф на „ Продължаваме промяната “. Те застанаха твърдо, че този модел няма да бъде продължаван и ще бъде санкциониран. Че " грабежът на века ", както беше наименуван от тях, ще бъде прекратен.

Очакваше се нещо да размени тези порочни процедури. Какво се случи сега обаче? След влизането на обединението им с ГЕРБ в ръководство, тяхната позиция беше внезапно заглушена. Вече няма думи за търсене на отговорност , няма и думи по какъв начин ще бъде оправен този кусур. Напротив, имаме действие на новия министър и ръководещо мнозинство за връщане на същата корупционна скица за връщане на инхаус процедурите.

Това, което знаем е, че тези процедури продължават. Ще бъдат направени стъпки за ускорение на строителството на пътя Мездра-Ботевград, доколкото чух. До момента за част от участъците, за които е платено преди три години, няма даже план. Сега тези пари, които трябваше да подсигуряват материалите и суровините за Хемус с цел да не се въздействат от инфлационни процеси, в този момент ще бъдат индексирани тези суми. Тоест, освен, че тези договори не са корупционни към този момент, а ще бъдат и индексирани.

Това, което се крие обаче е, че  ще се вкарат нови играчи . Те към този момент са въведени в " Автомагистрали ". Те са доближени до новите управляващи и натам ще тръгнат новите сакове и пачки. Къде обаче е надпреварата? Няма процедура за съревнование. Всичко става „ на мрачно “. Управителният съвет на  " Автомагистрали ", министърът му се е обадил и вкарва нови фирми.  Има тристранни съглашения, демонстрираме ги на феновете в този момент.

 

by on Scribd


 Dogovor1  Dogovor2  Dogovor3  Dogovor4  Dogovor5  Dogovor6  Dogovor7  Dogovor8  Dogovor9
Документът е разработван от АПИ и, в случай че бъдат разпитани от органите, които желаят да знаят за този контракт, те ще си кажат. Това е договорът за обезпечение, с който се задължавате да изплатите 100% всичко на тези компании, без да се регистрира какво е обещано в предишното . Зад гърба на тези тристранни съглашения се вкарват контракти за други действия с нови играчи. Между 15-20% ново оскъпяване ще има, тъй като там почти се заплаща за труд и други неща, които ще изникнат сякаш по строителството. Тук е скрита корупционната скица. Тези дейности на Политическа партия ги влачат към нова инхаус скица.

Материята е комплицирана и е хубаво да бъде разбрана. Инхаус не е неприятен самичък по себе си. Лош е, когато се прилага за заобикаляне на закона. Сега Министерството да каже за какво не знае какво става в личния му двор.

Нормално е Украйна да получава подкрепа от НАТО. Тя е страна жертва на съветската експанзия. Не мисля, че би трябвало да се влиза във война на институциите. Трябва да има референдуми - всевъзможни. Дали опонира или не на Конституцията, в случай че бяхме с мен на правна комисия, щяхте да чуете, че има спор. Когато има спор работата на депутата е да даде думата на специалистите.

Неизвестно е по какъв начин ще се оправи страната, ако трите прихода, които не са планувани - по какъв начин ще се компенсират. Имаме допълнителни около 1.7 милиарда, които няма да се случат.

Ако те отхвърлят, че са в коалиция, това значи, че ги е позор, че са в коалиция. Това е тройна коалиция между Движение за права и свободи, ГЕРБ и Политическа партия. Тя гласоподава дружно по определени въпроси, в това число и за бюджета на държавата. Вече има поредност от решения в Народно събрание, които са общи на трите партии. На ГЕРБ се дава ръководител, на ПП един зам-председател, на Движение за права и свободи различен зам.-председател, по този начин е и в комисиите. Това е коалиция на келепира. Каримански не е бил предлаган за Българска народна банка, тъй като е от нашата коалиция, а тъй като става за този пост.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР