Политическият съвет на коалицията БСП за България прие следното решение:1.

...
Политическият съвет на коалицията БСП за България прие следното решение:1.
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи кабинет на ИТН, ако Илиев не бъде оттеглен

Политическият съвет на обединението " Българска социалистическа партия за България " одобри следното решение:

1. Оценява високо положените старания на преговорния екип за реализиране на политическо съглашение с Политическа партия " ИТН ", в което да залегнат целите на обединението.

2. Изразява запаси във връзка с персоналния състав на оферти Министерски съвет и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на Министерство на вътрешните работи.

3. Ако той не бъде отдръпнат, ПГ на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " да не поддържа оферти Министерски съвет.

" Ще гласоподавам " срещу " БСП да поддържа проектокабинета на " ИТН ". И освен поради Петър Илиев и неяснотите към други кандидат-министри ", разяснява по-раноднес депутатът от " БСП за България " Крум Зарков във връзка днешния пленум, на който социалистите ще кажат дефинитивно дали поддържат държавно управление на Има Такъв Народ. 

" Причината е, че явно зад този кабинет не може да се сформира болшинство, което да не зависи от ГЕРБ или Движение за права и свободи. Без това, за нито една от точките, по които се споразумяхме с Има Такъв Народ, няма гаранция за осъществяване. Напротив - несъмнено е, че доста от тях ще останат единствено на думи ", аргументира се още социалистът. 

Вчера стана ясно, че  " Изправи се БГ! Ние идваме " също няма да поддържат Има Такъв Народ. 

Днес се разбра, че и " Демократична България " няма да гласоподава " за " проектокабинета на хората на Слави Трифонов. От партията имат съществени запаси към препоръчаните министри. Демократична България обаче не желае да изгаря всички мостове за бъдещо държавно управление и чака третият мандат да бъде сполучлив. Дали той би трябвало да отиде при Демократична България, или при ИБГНИ - Христо Иванов не отговори изрично. Даде да се разбере обаче, че държавно управление с мандат на БСП няма да е това, което чакат жителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР