Политическият разпад удари и София – заместник-кметът по общественото строителство

...
Политическият разпад удари и София – заместник-кметът по общественото строителство
Коментари Харесай

Разпад и в София: Зам.-кмет от ДБ хвърли оставка, Васил Терзиев му отнел властта

Политическият разпад удари и София – заместник-кметът по публичното строителство Иван Матов подава оставка, заяви самият той във фейсбук. Според обявата аргументите са персонални.

 

„ Подавам оставка като заместник-кмет на София с сектор “Обществено строителство ”. Благодаря за доверието да поема този виновен сектор, само че заради персонални аргументи няма да мога да продължа да извършвам функционалностите си “, написа Матов в известието си.

 

По-рано през днешния ден обаче общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев разгласява информация, че кметът на София Васил Терзиев е лишил правото на Матов да подписва договорите в ресора си.

 

„ Заместник-кметът по строителство на София е с отнето право да разпорежда строителство! Невероятно, само че факт. С експлицитна заповед преди дни Васил Терзиев лишава правото на личния си заместител с най-големият сектор и дължи незабавни отговори за какво го е направил “, разяснява Георгиев.

 

„ Такова отнемане от пълномощия на най-важния заместник-кмет е без казус и го трансформира във фигурант. Това ли е обещаната бистрота и готовият екип на Терзиев? “, попита някогашният началник на общинския съвет от ГЕРБ.

 

Матов бе назначен за зам.-кмет по строителството в края на януари. През 2021 година той беше претендент за народен представител от „ Демократична България “.

Инфо: narod.bg

Тагове: Васил Терзиев зам.-кмет Иван Матов оставка София
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР