Политическият авторитет на формацията Продължаваме промяната“ пада стремглаво надолу след

...
Политическият авторитет на формацията Продължаваме промяната“ пада стремглаво надолу след
Коментари Харесай

Бомбата тик-така! Андролова: Ако ПП се коалира с ДБ, ще се пръснат от скандали и недоволства

Политическият престиж на групировката „ Продължаваме промяната “ пада стремително надолу след серията от кавги, които съпътстваха както управническия интервал на съдружния кабинет „ Петков “, по този начин и следуправленското време, в което бяха извадени поредност от обстоятелства: да вземем за пример неконсултираните с никого проекти за промени в енергетиката, нагледно илюстрирани посредством меморандума с IP3 и Gemcorp; да вземем за пример консултантския контракт на Българската банка за развиване (ББР) за 1 милион лв. без какъвто и да е резултат; да вземем за пример неприятното ръководство на обществените финанси, освен това в интервал, когато паричният запас е безценен, лихвите са високи; да вземем за пример неинтелигентните решения в газовия бранш, които вкараха „ Булгаргаз “ в голяма задлъжнялост, в некадърност да си заплаща газа, който би трябвало да купува, в извънредно гротескната обстановка да купува от медиатори отново същия съветски газ, само че със солидна надценка.

Българският жител би трябвало да знае, че насъбраните заеми на „ Булгаргаз “ са за един милиард и петстотин милиона лв. към БЕХ и Министерство на енергетиката, и ще бъдат изплатени през цената на газа. Отделно вземанията от Топлофикация София са 700 милиона, които надали в миналото ще бъдат върнати, тъй като могат да се върнат единствено посредством повишение на цената на парното. В края на 2021 година отговорностите на Топлофикация София към Бугаргаз са 47 милиона, година по-късно, след ръководството на Политическа партия, те са над 500 млн. лв., а към днешна дата са 700 милиона. Газът у нас поевтинява, само че то е поради борсовите цени, които започнаха да падат: през януари цената на нидерландската газова борса TTF е 117 евро за мегаватчас, за февруари цената е 61 евро, т.е. цената е по-ниска с към 50%. Това понижение не се дължи на специфични управнически качества на служебния кабинет. Просто за властта е задоволително да не прави неточности от висок порядък на непросветеност, каквито имаше при кабинета „ Петков “. Тези неточности на занемареност, а може би и на умишлени вреди се показват от пропагандата на Политическа партия за политически преимущества.

Тъй като Политическа партия мъчно могат повече да заблудят хора от разсъдъчния контингент на общия политически електорат, те се прицелват към напълно младежи, които нямат задоволително политическа просветеност и житейски опит, с цел да вдървен управническия им неуспех. Хора под 30 години, които се афишират против всичко, което е било до момента. Без обаче да желаят да знаят какво ще бъде по-късно. Това е същият дисонанс като хипитата, така наречен фройдистки пролетариат, който се задоволява революционно като скандализира домакините в нефтения Тексас през 60-те. Днес фройдисткият пролетариат се вози на тротинетки и натиска клавиатурата в градските кафетарии, а виж, водачите, които го употребяват, имат по-велики персонални цели.

Именно поради този натурален подтик на протест във всяко идващо потомство, бяха измислени и политиките на идентичностите и малцинствените групи, клетките за цивилен инциативи, които да затварят другояче естествено надигащата се сила за революции в буйно консуматорство, в занимания, в разнообразно себеизразяване. Така раздробените публични кафези се държат под надзор и когато е належащо се разсейват, а когато би трябвало се събират в общ удар. Това е технологията на ръководството на така наречен либерален развой. Политическа партия резонно се прицелват още и към IT бранша, който оперира на непознатите пазари и е изцяло самостоятелен от общото положение на страната.

В момента Политическа партия са решили, че обединяването с Демократична България може да спре девалвацията на политическия им престиж. Съответно Демократична България би трябвало да претеглят дали това сливане няма да ги завлече и тях надолу. Демократична България имат какво да губят, защото при тях се записва леко повишаване на евентуалните гласоподаватели, което най-вероятно е обвързвано с гласоподаватели, разочаровани от Политическа партия. В политическата математика в никакъв случай две плюс две не прави 4. Прави 3 или 5. Обикновено при обединяването на две политически обединения периферията се разсейва. Обединяват се единствено твърдите ядра. А Политическа партия към момента нямат твърдо ядро, то е ситуационен общ брой. Така че очакванията за по-висок резултат от този, който имат поотделно, могат да се окажат неоправдани. Освен това при многопартийните обединявания поражда изострен проблем с разпределението на местата в листите. Много управление, малко електорат, малко обезпечени места. Досега „ ДА България “ доста сполучливо надиграваше своите съдружни сътрудници, изтласквайки ги от избираемите позиции посредством преференции за своите хора. Вероятно това е и повода най-активният труженик на обединяването да е Атанас Атанасов.

Той беше избран отново на поста ръководител на ДСБ, само че по отношение на това дали Атанасов е ефикасен началник има много възражения. Атанасов очевидно гледа на обединяването като на персонална избавителна интервенция, най-малкото отговорността за изборните резултати ще се трансферира извънредно върху Политическа партия. Междувременно в Политическа партия работят мощно центробежни сили и вътрешни кавги, свързани с нежеланата доминация на Кирил и Лена в политическите решения. По-добрият вид за Политическа партия е властта да се концентрира в Асен Василев и Даниел Лорер, и да се тръгне към излекуване на групировката посредством премахване на фигурите, които подриват политическия й престиж. Пък и някой би трябвало да поеме виновността за управническия неуспех. Ако в това насипно, само че високосамочувствено положение Политическа партия се коалира с Демократична България, огромната им коалиция ще се пръсне от кавги и недоволства, и до локалните избори през есента сред двете политически групи ще се настани цялостна нетърпимост. В последна сметка инвестицията Политическа партия е изгубена. Обединяването е самопризнание за намаляващо значение. Изобретяването на Политическа партия костваше на политическата ни система голям трус, костваше ни милиарди, костваше осветление на задачите на външния фактор. За страдание Политическа партия се оказаха несполучлива инвестиция. Инвеститорите изгубиха доста време, старания, изгубиха концепцията си за обезпечена успеваемост, само че най-лошото е, че им се наложи да трансформират проектите си в придвижване и да следят по какъв начин проваленият им план работи за своята диаметралност – повишаването на „ Възраждане “!

Коментар на журналистката Калина Андролова за предаването “Политически НЕкоректно “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР