Политическите партии в Италия и от левицата, и от десницата

...
Политическите партии в Италия и от левицата, и от десницата
Коментари Харесай

Партиите в Италия са въодушевени от Драги; Движението 5 звезди отложи онлайн гласуването

Политическите партии в Италия и от левицата, и от десницата са въодушевени от вероятността да поддържат държавно управление на Марио Драги, стана ясно след срещите през вчерашния ден с номинирания министър председател, който завърши втория кръг от консултациите си, предава Ройтерс.

Очакваше се Драги, 73-годишният някогашен президент на Европейската централна банка (ЕЦБ), да рапортува на президента и да му предложи най-късно на следващия ден своя лист с имената на министрите от кабинета.

Късно нощес обаче антисистемното Движение 5 звезди, най-голямата група в Народното събрание, отсрочи онлайн гласуването измежду своите членове, което трябваше да се състои през идващите два дни, с цел да дефинира позицията на партията. Остава неразбираемо дали отлагането ще забави и съставянето на държавното управление на Драги.

Докато множеството от водачите на " 5 звезди " горят от предпочитание да поддържат Драги, доста от редовите членове и някои от депутатите на партията не са склонни да застанат зад един някогашен началник на ЕЦБ.

" Нека изчакаме малко, до момента в който той (Драги) обясни концепциите си ", сподели във видео във Facebook създателят на придвижването, някогашният комедиант Бепе Грило. Малко по-късно водачът на " 5-те звезди " Вито Крими съобщи в телевизионно изявление, че партията " си дава малко време ", с цел да добие по-ясна визия за програмата на Драги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР