Политическите партии, които очакват да направят управляващо мнозинство и правителство,

...
Политическите партии, които очакват да направят управляващо мнозинство и правителство,
Коментари Харесай

ДБ предлага отпадане на здравните и трудови книжки

Политическите партии, които чакат да създадат ръководещо болшинство и държавно управление, започнаха полемика за развиване на електронното държавно управление.

Дискусията е по самодейност на " Продължаваме Промяната " и е част от необятни съвещания по съществени браншове с проблеми пред българското общество и страна.

Във всяка от полемиките по другите тематики са поканени да вземат участие по трима специалисти от Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Дискусията се води от Асен Василев.

Първите оферти, които " Демократична България " направи са свързани с въвеждане на електронната еднаквост през персоналните карти и даже през мобилните телефони.

Предлага се основаване на Ключови електронни регистри за понижаване на административната тежест и бърза връзка сред администрациите. Това може да са регистърът за гражданска регистрация, адресният указател, регистърът за административно-наказателна активност, Централната система за финансови доклади и други.

Икономии от мащаба може да има посредством потреблението на " Държавен облак " /т.е система от сървъри/, с цел да може с няколко клика всяка администрация да си сътвори нужната инфраструктура, след позволение за прилагане на потенциал.

От " Демократична България " оферират повишение на равнището на киберсигурност. Важно е информация за настоящи закани да се обменя сред всички ведомства по електронен път. Предлага се също в администрацията да отпаднат печатите и сканирани документи - те основават проблем пред електронните документи. Например, документ с уголемение PDF не е електронен документ, показаха от " Демократична България ".

Предлага се да отпаднат здравните и трудови книжки, както и другите типове стикери. " Демократична България " предлага въвеждане на електронно правораздаване - в този момент административните и наказателните съдилища имат свои системи, а жителите си споделят с тях през трета система.

Демократична България предложи да има пилотно въвеждане на отдалеченото електронно гласоподаване с всичките уроци от други страни. Изходният код би трябвало да е отворен с цел да могат специалисти да го проучват, споделиха специалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР