Политическите партии и медиите в Република Северна Македония заедно създават

...
Политическите партии и медиите в Република Северна Македония заедно създават
Коментари Харесай

Изследване: Партиите и медиите в Северна Македония създават вредна реалност

Политическите партии и медиите в Република Северна Македония дружно основават „ действителност “, изпълнена с нездравословен разказ, като партиите пропущат нормите и стандартите на обществената връзка, а медиите - етичния кодекс и главните журналистически правила. Това е главният извод от изследване, направено от Института за информационни проучвания в Скопие по план, финансиран от Англия с поддръжката на английското посолство в Скопие, който беше оповестен през днешния ден.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1218
Изследването „ Измерване на политически нездравословни разкази “ обгръща два съществени сегмента - мониторинг и разбор на изявленията на уеб страниците и фейсбук страниците на 10-те политическите партии, които имат посланичество в Народното събрание на страната, и разбор на изявленията, свързани с политическите партии в 11 уеб страницата и 9 малките екрани в Северна Македония.  

Необосновани обвинявания и операции, свързани изказвания за корупция, неяснота, безнаказаност, непрофесионализъм, корист със служебно състояние надвиват в изявленията на партиите, като „ непроверени констатации се употребяват като основа за обвиняване към политическите съперници, за създаване на нездравословни разкази, за популизъм, подкопаване на доверието в институциите, привързан асортимент на данни, който води до неверни изводи и подклаждане на социално-политически разделения в обществото ”, написа в проучването. 

Анализът демонстрира, че партиите „ създават “ най-вредните разкази, когато споделят посредством известия, без значение дали са оповестени в интернет или във фейсбук страниците, на конференции или в изявления на политици. В изявленията във Facebook се употребяват изображения, видео и аудио записи, които са основани за да се заблуди обществото, че нещо (чиято неистина може да бъде доказана) е действителност, употребявайки " манипулативно аудиовизуално наличие и преднамерен асортимент, за офанзива и демонизиране, както и разпространение на суматоха и боязън ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР