Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на

...
Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на
Коментари Харесай

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на РИК – Враца /снимки/

Политическите партии и обединения не реализираха единодушие за състав на Районна изборна комисия – Враца стана ясно на извършените през днешния ден съвещания.
Съгласно чл.60, ал.1 от Изборния кодекс регионалният шеф на област Враца Георги Митов организира съвещания за установяване състава на Районна изборна комисия – Враца, за осъществяване избори за народни представители на 2 октомври 2022 година На консултациите участваха упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения в 47-то Народно заседание, както и заместител регионалният шеф Красимир Колев.
Областният шеф Георги Митов насочи одобрение към присъстващите и срещна участниците с решението на Централната изборна комисия от 2 август, от което излиза наяве, че съставът на РИК – Враца наброява 13 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар.
Уточнено бе, че разпределението им по квоти е надлежно: за коалиция „ Продължаваме промяната “ – 4 членове; за коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – 3 членове; за партия „ ДПС” – 2 членове; за коалиция „ Българска социалистическа партия за България” – 1 член; за партия „ ИТН “ – 1 член; за коалиция „ Демократична България – Обединение “ – 1 член; за партия „ Възраждане “ – 1 член.
Участниците в срещата направиха своите оферти за членове на РИК – Враца, съпроводени с нужните документи. По време на консултациите представителите на партиите не реализираха консенсус за местата на ръководител и заместник-председатели на РИК. Предстои регионалният шеф да показа в ЦИК протокола от извършените съвещания и предложенията на партиите и обединенията.
Предвид непостигнатото единодушие за ръководител и за заместник-председател на РИК, следва окончателното решение за тези два поста да бъде взето от ЦИК, след което със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК – Враца за идните парламентарни избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР