Политическите отношения между Турция и България са много добри за

...
Политическите отношения между Турция и България са много добри за
Коментари Харесай

Турция: Търсим възможности за сътрудничество с България в автомобилния сектор

Политическите връзки сред Турция и България са доста положителни за момента и това ще се отрази и на бъдещата ни активност, сподели турският заместник-министър на индустрията и технологиите доктор Четин Али Дьонмез на интернационалния бизнес и капиталов конгрес, проведен от Българската организация за вложения (БАИ).

Той акцентира, че откриването на нови самолетни линии и гранични пунктове е от изгода на двете страни , които имат положително съдействие и в други сфери, в това число в областта на културата, спорта и други

Дьонмез заяви, че размерът на турския експорт към България продължава да се усилва и се чака тази наклонност да се резервира и през 2023 г. 

Като съответна сфера на съдействие заместник-министърът уточни автомобилния бранш. " Търсим благоприятни условия за съдействие с България за производството на (турския) автомобил ТОГГ " , сподели той.

Дьонмез загатна още, че 42 лечебни заведения в Турция са упълномощени по най-висока интернационална категория, а Турция е открита за съдействие и в региона на балнеолечението. 

Като област, в която още има какво да се направи, турският зам.-министър на индустрията уточни митническото съдействие.

Той благодари на българските представители и в частност на изпълнителния шеф на Българската организация за вложения Богдан Богданов за организирането на днешното събитие.

България е една от най-хубавите дестинации за вложение , съобщи през днешния ден в Истанбул Фикрет Индже, почетен ръководител на Българо-турската търговско-индустриална камара и мажоритарен притежател на " Алкомет " АД. Той приказва на Международния бизнес и капиталов конгрес, на който се показват опциите за разширение на бизнеса на турски компании в България.

Имало е комплицирани моменти по време на активността ни в България, уточни той, като добави, че развива активност в страната ни от към 30 години.

Ако желаете да инвестирате в България – напряко работете с държавните органи , означи още Фикрет Индже. По думите му развиването на бизнеса в България има някои прерогативи.

Той разяснява, че работната ръка не е евтина в България.

Трябва да сътворяваме по-високи софтуерни артикули, акцентира Фикрет Индже и означи, че нововъведенията са доста значими.

Почетеният ръководител на Българо-турската търговско-индустриална камара изрази удовлетворение от това, че работи в България и благодари на уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР