Политическите групи, които подкрепиха бюджета, са групите на ГЕРБ-СДС и

...
Политическите групи, които подкрепиха бюджета, са групите на ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекорден бюджет на София от над 2,5 милиарда лева

Политическите групи, които поддържаха бюджета, са групите на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ). " Против " оферти бюджет бяха групите на " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Възраждане ". Към гласовете " срещу " се причисли и общинският консултант от Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване " Карлос Контрера.

Малко след започване на гласуването част от общинските съветници обявиха,че таблетите не им работят и гласуването беше спряно. Минути по-късно режим на гласоподаване още веднъж стартира и по този начин план-сметката беше призната. 

За да бъде признат бюджетът бяха нужни 31 гласа от общо 61 общински съветници.

Българска телеграфна агенция напомня, че бюджетът на Столичната община за 2024 година ще е рекорден - 2,576 млрд.лв., по отношение на 2,564 млрд.лв. за 2023 година.

" Той е рекорден за размерите на София и в никакъв случай до този миг не е бил в подобен размер. За първи път имаме толкава либерален бюджет. Никога до момента не са били включвани толкоз доста оферти на жителите и опозицията при правенето на финансовата стратегия ", разяснява пред Българска национална телевизия Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР