Политическите елити в България и Северна Македония трябва да намерят

...
Политическите елити в България и Северна Македония трябва да намерят
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Да споделяме общи цели, за да има кой да лети в самолета София-Скопие

" Политическите елити в България и Северна Македония би трябвало да намерят тези стъпки, които да докарат ситуацията до такава степен, че нашите деца през днешния ден да се обичат и да претърпяват единствено наслади оттук насетне. За да има самолет София-Скопие, би трябвало да има кой да лети.  За да има кой да лети в самолета, би трябвало да споделяме и културата, и общи цели. Наслоените неистини и в едното, и в другото общество, би трябвало да бъдат изчистени ".

Това сподели в предаването " Политически НЕкоректно "  Мирослав Севлиевски, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и министър на енергетиката в кабинета " Сакскобургготски ", основател на " Новото време ", някогашен студентски деятел, един от основателите на Българското съдружие за почтени избори.

Според него и в България, и в РСМ историята би трябвало да бъде разказвана с същинските ѝ думи.

" Ако създадем по този начин, че и БНР се слуша в Северна Македония, както Българска национална телевизия се гледа там, това ще бъде огромна стъпка напред. Преди самолета - това ще бъде по-лесно ", счита общественикът.

Мирослав Севлиевски разяснява актуалната политическа конюнктура в страната, в подтекста на 25-годишнината от януарските събития пред Народното събрание през 1997 година:

" За някои 10 ноември 1989 година, за други - 10 януари 1997-а, а за трети - 13 декември 2021-ва, когато беше основано държавното управление на Кирил Петков, е началото на смяната....  Влизането в политиката на хората от " Продължаваме промяната " дава късмет да се демократизира цялостният политически развой.  Преди това отново имаше съдружно ръководство, само че то беше на Борисов с някой. Сега имаме съдружно ръководство от 4 партии, което по този начин или другояче демократизира вземането на решения в държавното управление. Връща парламентарния живот, тъй като имаме 7 партии и става забавен Народното събрание.  Избирателите виждат в лицата на Кирил Петков и Асен Василев по-голям късмет за рационализация , тъй като преди този момент и Бойко Борисов говореше за рационализация ".

По думите му ниската изборна интензивност на вота за 47 Народно заседание, е най-голямото предизвикателство пред този парламент:

" Опасна е поръчката, че това държавно управление е А тимът на България ".

Той дефинира министърът на образованието акад. Николай Денков като звездата на кабинета " Петков " .

Прогнозата му е за нараснала динамичност в политиката на България, каквато познаваме от началото на 90-те години, и няма да има държавни управления с цялостни 4-годишни мандати. 

Интервюто на Силвия Великова с Мирослав Севлиевски в предаването " Политически НЕкоректно " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР