Политически реакции след призива на премиера Кирил Петков президентът да

...
Политически реакции след призива на премиера Кирил Петков президентът да
Коментари Харесай

Остра полемика след призива на Петков президента да свика КСНС за С. Македония


Политически реакции след апела на премиера Кирил Петков президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за еврочленството на Северна Македония.

Самият той сподели в особено видеообръщение, че решението на страната ни няма да бъде взето под външен напън.

Позицията на България за Северна Македония остава непроменена, сподели пред bTV външният министър Теодора Генчовска. Тя изясни, че решението за привикване на КСНС напълно зависи от президента и увери, че с нея не са водени подмолни диалози за повдигане на ветото.

„ Не знам за какво е насочен подобен апел от премиера. Чуваме единствено желаеме да вдигнете ветото, а не виждам никакви съответни дейности от тяхна страна “, добави тя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че се е изненадала от вчерашното изказване на премиера Кирил Петков.

„ Неговите причини през вчерашния ден бяха с външен адрес. Ако държавното управление е постигнало гаранции и договорености, в реда на нещата е да ги знаем. Имах чувството, че нещо е станало в края на работния ден, внезапно по този начин ненадейно. Ако си послужим с методите на изложение и стила на държавното управление, нещо имплицитно е станало “, съобщи тя.

Бившият министър председател напомни, че към този момент е обсъждана тематиката на Консултативен съвет при президента.

„ Явно е заречен доста за Северна Македония, само че като усети, че съдружните му сътрудници не желаят да потеглят на тази тематика, внезапно смени. Януари сме имали КСНС при президента, на който всички партии сме се обединили. Сега сме май, след два месеца и той вика нов КСНС. Ами, хайде да привикваме за всяко нещо КСНС, с цел да може да излезе Радев отговорен в този момент и другите политически партии за неговата неистина, тъй като без това решение План за възобновяване няма да видят, точка “, съобщи Бойко Борисов.

Според “Има подобен народ “ няма потребност от привикване на КСНС, тъй като на предходното съвещание сме удостоверили позицията си за Северна Македония.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР