Политически активна председателка на управата синагога в Детройт е убита

...
Политически активна председателка на управата синагога в Детройт е убита
Коментари Харесай

Ръководителка на синагога в Детройт е убита с нож пред дома ѝ

Политически дейна председателка на управата синагога в Детройт е убита пред дома ѝ.40-годишната Саманта Уол е открита с голям брой прободни рани, а полицията заяви, че претекстът за убийството не е прочут.

Престъплението е осъществено в миг на ескалиращо напрежение сред еврейските и мюсюлманските общности в Съединените щати по отношение на спора сред Израел и " Хамас ", който през този месец лиши живота на хиляди хора.

Жертвата на убийството в събота Саманта Уол, е председателствала синагогата " Исак Агри Даунтаун " в Детройт, съобщи Агенция Франс Прес.

Служителите на незабавната помощ са разкрили Уол мъртва " с голям брой прободни рани по тялото ", се споделя в изказване на локалната полиция. Следи от кръв са отвели служителите на реда до близкия дом на Уол, " където се допуска, че е осъществено закононарушението ".

" Шокирани и натъжени сме да научим за непредвидената гибел на Саманта Уол, председателката на нашия Управителен съвет ", написаха чиновници в синагогата на страницата си във Фейсбук, като прецизираха, че на този стадий не разполагат с повече информация.

Уол е била дейна в делата на Демократическата партия - тя е работила за американската конгресменка Елиз Слоткин и в акцията на основния прокурор на Мичиган Дана Несел, оповестява " Detroit Free Press ".

" Шокирана, натъжена и ужасена съм да науча за бруталното ликвидиране на Сам. Тя беше толкоз благ човек. " - написа Несел в " X ".

Слоткин, която е служила като офицер на Централно разузнавателно управление на САЩ преди да влезе в Конгреса, съобщи, че Уол се е стремяла да построи " съгласие сред другите религии, носейки светлина в лицето на мрака ".

Уол е взела участие интензивно в гражданска организация, целяща да откри връзки сред млади мюсюлмани и евреи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР