Политическата вина на Бойко Борисов е, че увеличи зависимостта на

...
Политическата вина на Бойко Борисов е, че увеличи зависимостта на
Коментари Харесай

Цветанов с оценка за първите 100 дни на кабинета Петков: Пропуснати възможности

Политическата виновност на Бойко Борисов е, че усили зависимостта на страната ни от Русия с „ Турски поток “. Когато приказваме за подозрения за корупция, за услуга на непознати ползи, „ Турски поток “ е емблематичен пример… Основната тематика, по която сме спорили с Борисов, е съветската ос “. Това разяснява пред БНР Цветан Цветанов, водач на Републиканци за България.
Във връзка с ареста на Борисов той разяснява, че „ виждаме единствено обществената страна, чака се произнасянето на съда “:

„ Министерство на вътрешните работи направи неточност. Трябва да има задоволително доказателства… Посоката, в която се върви, е неверна. Нормално е да бъде направена проверка на предходното ръководство. Новите ръководещи ще би трябвало да проявят политическа зрялост. Виждаме, че такава липсва. Това, което би могло да остане като чувство, е за нападателен реваншизъм. Тук би трябвало да се върви към други решения, вземани от политическото управление на страната през последните две-три години “.

В предаването „ 12+3 “ Цветанов попита Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Бойко Борисов: „ Правени ли са срещи с Александър Бабаков, Александър Воробьов - хора от забранителния лист на Европейската комисия, когато се прокарваше концепцията за „ Южен поток “, и дали тези лица не са взели участие в структурирането на цялостния план по „ Турски поток “, който да бъде с отговорност за българската страна, за българското енергийно сдружение „ Булгартрансгаз “.

Първите 100 дни на кабинета той оцени по този начин – „ пропуснати благоприятни условия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР