Политическата система у нас не работи. Затова искаме референдум за

...
Политическата система у нас не работи. Затова искаме референдум за
Коментари Харесай

Балабанов, ИТН: Ние спасихме държавата

Политическата система у нас не работи. Затова желаеме референдум за смяната й. За страдание в последните 30 години парламентараната система роди такива като " Възраждане ", Политическа партия, статукво. 

Това разяснява пред Нова нюз Станислав Балабанов, Има Такъв Народ.

Ние от Има Такъв Народ напуснахме четворната коалиция още преди вота на съмнение и тъкмо по този метод спасихме страната да не бъде счупена. Вижте какво уродливо нещо се получи - комунисти и демократи един до различен веят знаме. Така че тази политическа система ни накара да търсим излаз и решение, тъй че да се успокои политическата обстановка. Затова ние желаеме да питаме хората по закон на референдум време ли е България да стане президентска република. Това е демократичния метод, уточни той.

Прекрасно е, че всички скочиха против концепцията ни да питаме народа време ли е за промяна на политическата система. Ние желаеме да им предложим полупрезидентска република, каквато е Франция да вземем за пример. В подобен модел се планува напълно мажоритарен избор от страна на гласоподавателите. Няма да има анонимни лица, както е у нас в този момент. Именно анонимните натвориха куп проблеми.

Много ясно, че политиците няма да желаят сходен модел на ръководство. Корнелия Нинова няка да желае смяна, тъй като следователно тя ще е политически мъртвец. Кирил Петков ще би трябвало да се върне в Канада. Бойко Борисов не би се съгласил, тъй като самият той е към този момент минало, уточни той.

Не считам, че ще имаме невисок резултат на изборите, тъй като сме почтени и имаме поредна политика. Ние желаеме да питаме хората, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР