Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и

...
Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и
Коментари Харесай

Костов: В парламента олигархията и мафията имат силно влияние

" Политическата система е в патова обстановка. В Народното събрание олигархията и мафията имат мощно въздействие върху управленията на най-малко половината парламентарни обединения ". Това съобщи пред БНР някогашният министър председател Иван Костов и посочи, че парламентарната рецесия се задълбочава и страната се изправя пред конституционна.

Той акцентира, че задаващата се конституционна рецесия ще съсипе институциите на страната, те губят мощност и управляемост.

Според Костов Народното събрание е вкаран в невъзможност от водача на " ИТН " Слави Трифонов, който съобщи, че не раздава порции, а задания, само че останалите обединения не са " актьори от неговото шоу, с цел да им слага задания "

" Когато гласуваме на избори, не даваме порции от властта на своите избраници, а им се доверяваме, че ще изпълнят своите обещания. Същинската власт е отговорност и не е към този момент единствено пред тези, които са те изпратили в Народното събрание, а на всички. Така разбирана властта - като отговорност - е отвън визиите на господин Доган и на господин Трифонов ", разяснява някогашният министър председател.

Иван Костов изрече мнение, че с цел да стигне до триумф третият мандат, президентът би трябвало да направи още един кръг съвещания с парламентарните обединения.

По думите този, който ще поеме мандата, би трябвало да види болшинството, което да стимулира, с цел да поддържа изпълнителната власт:

" Ще има триумф единствено в случай че всяка партийна групировка от това болшинство съобщи, че ще поддържа единствено управническа стратегия, под която стои подписът на мандатоносителя и на останалите. На който и да се даде мандатът, би трябвало да е подготвен да подпише управническа стратегия и да я съгласува с останалите. Второ - да реши каква отговорност може да поеме и всяка група да показа на мандатоносителя своите претенденти за министри. Трето - да се утвърждава състава на министрите, препоръчани от мандатоносителя. Който и да е мандатоносителят, той няма да може да диктува на останалите своите условия.

Бившият министър председател на България съобщи, че има риск и след нови избори да няма държавно управление. Той показа, че не има вяра във опциите на 46-ото Народно заседание да сформира управнически кабинет:

" Ако стане, ще стане по силата на чудесата, а не по силата на събитията ".

Като късмет да се излезе от събитията Костов уточни вид, при който президентът с легални политически средства да наложи на всички политически обединения да се групират в болшинство и да сформират държавно управление, тъй като може страната да остане без признат бюджет за идната година:

" Има опция и болшинството на олигархията да се охрабри и да сформира държавно управление. Ще бъде реванш за тези сили. Ако президентът не поеме тази роля, тези, които управляваха зад кулисите страната до момента, ще се осмелят и ще създадат държавно управление. Имат всичките благоприятни условия и в това Народно заседание да създадат държавно управление ".

В предаването " 12+4 " Иван Костов предвижда опция за революция в Афганистан:

" Не са ясни нещата там. Дали ще има бежанска вълна от талибаните, или ще има в тази бежанска вълна и талибани, прогонени от други сили? това е доста сериозен въпрос на националната ни сигурност, по тази причина би трябвало да имаме парламент и държавно управление, излъчено от Народното събрание. Трябва да имаме цялостен комплект на всички управляващи и всички институции да бъдат с цялостен капацитет да ръководят опасности и рецесии, а те не са и ги отслабва самото Народно заседание. Неспособността да се излъчи държавно управление е най-големият риск за националната ни сигурност ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР