Политическата криза ще бъде решена от избирателите. Ние сме само

...
Политическата криза ще бъде решена от избирателите. Ние сме само
Коментари Харесай

Асен Василев: Стратегията ни е страната да тръгне напред по път, който явно ГЕРБ не харесва

Политическата рецесия ще бъде решена от гласоподавателите. Ние сме единствено представители на това, което хората мислят и желаят. Вече от към 2 години сме на кръстопът. Няма ясна посока, в която страната да тръгне. Едната посока е на плакатите на ГЕРБ - непоклатимост още веднъж, каквото се е случвало дълги години. Другото е естествен европейски живот с естествени европейски приходи. Това съобщи в изявление за " Панорама " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

" Има фундаментални конфликти по това каква би трябвало да е финансовата, икономическата политика на страната, а оттова и политиката по приходите. Хората би трябвало да зададат ясната посока, в която да се движим. За тези 2 години стана ясно, че няма да се появи отнякъде избавител, би трябвало да го създадем ние ", добави той, представен от novini.bg.

Василев бе безапелационен, че от ПП-ДБ ще предложат кабинет, тъй като постоянно държавно управление е належащо. " Г-н Делян Добрев сподели, че проблемите започнаха от бюджета, само че всички тук на тази маса поддържаха бюджета. Това ясно сподели, че страната може да се движи напред по нова финансова философия. Да се подвигат приходите. Когато това се случи, всичко върви. Стратегията ни е страната да тръгне напред по път, който очевидно ГЕРБ не харесва. За първи път сме първи по растеж на заплатите в Европейски Съюз. Цените са европейски, въпросът е и заплатите да станат такива ", уточни той.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " означи, че сега България, с изключение на Румъния, има най-ниската инфлация от всички източноевропейски страни. " Страните в еврозоната имат по-ниска инфлация заради повода, че са по-богати. Инфлацията главно върви по електрическата енергия и цените на храните. Не повдигането на заплатите и пенсиите е вдигнало инфлацията. Ние внасяме 80% от храната си ", изясни той.

Василев съобщи още, че България би трябвало да поддържа Украйна по всякакъв начин. " Тази война дефинира метода, по който нашият район ще работи - дали ще има сфери на въздействие и дребните страни ще са васали, или всяка страна ще може да взема решение по какъв начин да води политиката си ", аргументира се той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР