Политическата класа употреби съда, това заяви в предаването „Тази сутрин”

...
Политическата класа употреби съда, това заяви в предаването „Тази сутрин”
Коментари Харесай

Адвокатът на Царя за „Врана”: Политическата класа употреби съда

Политическата класа използва съда, това съобщи в предаването „ Тази сутрин” Ели Христова - юрист на Симеон Сакскобургготски, откакто Софийски градски съд реши да отнеме двореца „ Врана” от царското семейство.

Снимка: БГНЕС

”Аз изпитвам отчаяние, че в актуалното българско общество се стигна до парадокса, частната благосъстоятелност да бъде изземвана по един псевдо легален метод. Бяха основани условия да се стигне до този резултат”, уточни Христова.
Дворецът " Врана " е благосъстоятелност на страната Решението на Софийски градски съд не е дефинитивно
Според Мариана Попова, юрист на страната по делото за " царските парцели ", страната е защитила ползите си. А преди да се стигне до решението на съда е имало публично разискване и парламентарна комисия.Тя добави, че има документи, които демонстрират, че парцелът не е добит с персонални средства на монарсите.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Уверявам ви, че всички документи, които съществуват от преди 120 години насам, приказват, че Царя като частно лице е купувал за себе си и е плащал той. Държавата не има нито един документ, с който да потвърди, че е дала даже една стотинка за двореца „ Врана”. Държавата загуби своя честен образ, изгубиха българските жители, които когато бъдат сложени в сходна обстановка, не могат да разчитат на законността и справедливостта” разяснява юристът на Сакскобургготски.

Според бранителя на държавните ползи делото за „ Врана” следва логиката и на останалите за „ Царските имоти”. Според Попова свидетелските показания по какъв начин цар Фердинанд персонално е купил ниви край София, не са задоволително доказателство за благосъстоятелност и няма опция страната да заплаща милиони обезщетение.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Симеон Сакскобургготски получи парцелите по време на своето ръководство. Имаше комфортът да одобри какъвто желае закон. Не попречи да бъде признат мораториумът, с цел да се отбрани ползата на страната, само че по-късно съдът одобри обезпечителни ограничения.Имотите са върнати по негово време от регионални шефове, които са му били подчинени. „ Врана” му е върната от кмета Софиянски, без да има никакво правно основание”, разяснява Попова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР