Политическата димка се усеща, така Настимир Ананиев от ПП-ДБ коментира

...
Политическата димка се усеща, така Настимир Ананиев от ПП-ДБ коментира
Коментари Харесай

Настимир: Имахме една кампания кал и каскети, сега имаме нова - кал и пудели

Политическата димка се усеща, по този начин Настимир Ананиев от ПП-ДБ разяснява в студиото на " Още от деня " абсурда към основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Ако някой по нянакъв метод е нарушил закона, той би трябвало да си понесе отговорността. Но ние не виждаме някой да търси отговорност, виждаме по какъв начин досъдебни доказателства изтичат в медиите - фотоси, протоколи. Политическата димка се усеща. Нито фотосите са наши, нито кучето, нито пачките. Имахме една акция тиня и каскети, в този момент имаме нова - тиня и пудели. Ако това са в действителност доказателства по дело, представяте ли си то да е на показ пред всички. Това ми припомня на златните години на Гешев. Даже имам дежа вю, когато бях унизен по делото " Nexo ", в този момент се оказва, че страната ще бъде съдена за 3 милиарда Не е това методът, по който би трябвало да се търси правдивост и правораздаване ", сподели депутатът.

Ананиев разяснява предлагането на кабинета президента да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и за освобождението му от служба.

" Не съм сюрпризиран, имайки поради какво сподели президентът през днешния ден. Въпросът е търсим ли някакъв политически претекст зад това деяние, откакто чухме оня ден министър председателят Денков, който сподели, че се е чул с президента да изясни претекстовете, дал му е конкретика и данни, той се е съгласил с това, че ще се отдръпна самото искане за оставка. Между другото чухме още една вест по отношение на това какво се случва с фискалния запас. Аз съм сюрпризиран, че Людмила Петкова, която е дълготраен финансов специалист в Министерството на финансите, не е наясно с това, което се случва с фискалния запас. Винаги фискалният запас се гледа в края на месеца и това са данните, които е обявил Асен Василев. Освен за " Топлофикация " парите, други 1,3 милиарда лв. са за пенсии. Април и май чакаме съвсем 4 милиарда от доходи, знаете хората си заплащат налозите. Надявам се да не влезем в един сюжет от едно друго служебно държавно управление, че ще умрем от мраз и апетит и стават едни страшни времена ", добави той.

Попитан за резултатите от работата на комисията за следствие на Мартин Божанов-Нотариуса, Ананиев отговори:

" Когато има хора, които би трябвало да изслушваме, няма кворум. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ липсват. Когато никой не пристигна на чуване, има кворум. За какво ви приказва това? ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не желаят комисията да реализира някакъв резултат. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР