Политическа пропаганда помрачи европейската квалификация Румъния - Косово (2:0) в

...
Политическа пропаганда помрачи европейската квалификация Румъния - Косово (2:0) в
Коментари Харесай

Косово е Сърбия - мач за Евро 2024 в Букурещ бе прекъснат за близо час

Политическа агитация помрачи европейската подготовка Румъния - Косово (2:0) в Букурещ нощес, като мачът бе пресечен за близо час поради напрежение по трибуните и на терена.

Северната ни съседка е една от страните, които не признават Косово за страна. Така опасенията, че ентусиасти ще опитат да употребяват това, с цел да внесат напрежение, се оправдаха.

Kosovo v Romania game suspended after provocative chants
— Reuters (@Reuters)

Двубоят на ст. " Арена национала " стартира с възгласи " Сърбия, Сърбия ", както и " Сърбия е Косово ". Те започнаха още на загрявката и по време на химните, като уредниците се принудиха да усилят оптимално звука при химна на Косово, с цел да заглушат виковете.

Зад една от вратите се появиха и надписи, като с изключение на " Сърбия е Косово " там пишеше " Бесарабия е Румъния ".

В 18-ата минута, при резултат 0:0, съдията Вили Делажо от Франция реши да спре мача, с цел да успокои пристрастеностите. Той и делегатът на УЕФА са споделили на домакините, че срещата няма да продължи, до момента в който транспарантът за Косово не бъде свален, а възгласите " Сърбия " не престанат, съобщи " Ройтерс ". 

Отборите се прибраха в съблекалните. В паузата румънски национали отидоха на мястото, където бяха издигнати надписите, с цел да уговарят почитателите да ги смъкват. Имаше и интервенция на полицията, както и известия по високоговорителите, че Румъния е застрашена със наказания от УЕФА.

След близо час двубоят продължи - много нервно. Косовският нападател Ведат Мурики получи червен картон. През второто полувреме на домакините бе дадена дузпа, а вратарят на британския " Бърнли " Арджанет Мурич избави удара Николае Станчу.

В 83-тата минута Станчу се оправдава и откри резултата, а в добавеното време Валентин Михайла удвои.

УЕФА към този момент даде да се разбере на формалния уебсайт, че е наясно със случая. Предстои дисциплинарната ѝ комисия да се произнесе.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР