Политическа партия КОД Дупница излезе с официална декарация, с която

...
Политическа партия КОД Дупница излезе с официална декарация, с която
Коментари Харесай

Горещи политически страсти палят огньове в Дупница: ПП КОД поиска оставката на кмета П. Дангов

Политическа партия КОД Дупница излезе с публична декарация, с която приканват локалния градоначалник да подава неотложно оставката си.В документа от партията в детайли разказват претекстовете за желаната оставка. Публикуваме без интервенция:

ДЕ К Л А Р А Ц И Я

от Политическа партия КОД – Дупница


Общинската конструкция на Политическа партия КОД – Дупница декларира мощното си отвращение и извънредно противоречие с ескалиращите и неприемливи дейности на кмета Първан Дангов. Бяхме търпеливи, проявихме естествена приемливост и дадохме задоволително време на новия кмет, с цел да потвърди, че заслужава да ръководи общината. За страдание, безотговорното му държание през днешния ден мина всевъзможни граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да желаяме ОСТАВКАТА му.

Напълно наясно сме с формалните юридически механизми за премахване на определен кмет от поста му, само че сме морално задължени, като жители и политици да реагираме, изключително след днешните му дейности с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница.

Видяхме следващия образец за надменно и безогледно държание, което одобряваме като провокация към гражданската ни и политическа съвест. Обясненията, че има нов ландшафтен план за пространството на площада и пред Общината, намираме за закъснели и целящи да прикрият нелепото поведение на кмета. Този така наречен план не е бил подложен на публично разискване, жителите и Общинският съвет не са били осведомени с него и не им е била дадена опция да изкажат мнението си. Премахването на здрави, дългогодишни и емблематични за града дървета, и то в почивен ден, без показване на разрешителни за сеч и мнение от еколог, одобряваме само като безчинство и корист с власт.

Свидетели сме на невиждано потъпкване пълномощията на Общинския съвет от страна на Първан Дангов, както и на опити за жесток реваншизъм. Сигналите към нас за гаври с общински чиновници не престават от встъпването му в служба до през днешния ден, в това число за навлизане нощем в кабинети, неуважение на персоналното пространство, закани за уволнения, персонална разпра и тотално неуважение както на трудовото законодателство, по този начин и на персоналното достолепие на хората, работещи в Общинска администрация.

Станахме очевидци на очевидна непросветеност при извършване на служебните отговорности на Първан Дангов, включващи неналичието на показана управническа стратегия, конструкция на Общинска администрация, намерено и демонстративно нарушение решенията на Общинския съвет, касаещи първостепенни за жителите планове, като бъдещето на водния бранш и сондажа за минерална вода в село Бистрица. Оплакванията от забавени, в ущърб на жителите, деловодни процедури са всекидневие, също и от безредните дейности на кмета във връзка с транспортната скица, паркирането и градската инфраструктура.

Фрапиращо е и цялостното неявяване на разговор, както със законно определени представители на локалната власт, по този начин и с жителите.
Ние, от Политическа партия КОД – Дупница, призоваваме Първан Дангов в качеството му на кмет на община Дупница, да поеме политическа отговорност за дейностите си и да подаде неотложно ОСТАВКА от заемания пост. Отказът да го направи, би бил следващото доказателство за цялостно недоумение на смисъла да оправдае гласуваното му от съгражданите ни доверие, тъпчене на демократичните, цивилен и човешки полезности.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР