Полихрон Луков, който се представя за почетен консул на карибската

...
Полихрон Луков, който се представя за почетен консул на карибската
Коментари Харесай

Аферистът Полихрон лъжел, че е роден на една и съща дата в Барселона и Брюксел

Полихрон Луков, който се показва за почетен консул на карибската страна Сейнт Кристофър и Невис с партизанското име Паул Леон Луке, се оказва роден на една и съща дата - 14 май 1969 година в две страни - в Барселона, Испания и Брюксел, Белгия. Това са открили австрийските управляващи, които го търсят за осъществяването на документни закононарушения.

Очевидно е, че това е невероятно, а поморийският аферист e съумял да се снабди освен с подправената идентичност, само че и с две поданства - белгийско и испанско. 

Бургаският областен съд (БОС) взе решение да го съобщи на австрийската прокуратура от град Велс, с цел да бъде съден за " професионална машинация "  - издаване на подправени дипломатически паспорти на 9 лица за 334 хил.евро. Самият Полихрон твърди, че е Ad hoc дипломат на Сейнт Кристофър и Невис за Европейски Съюз по бизнес каузи в Европейски Съюз. Имал акредитативни писма, които обаче полицията иззела при ареста, твърдеше при гледането на мярката за неотклонение Полихрон.

В последна сметка Полихрон ще бъде съден в Австрия, а съгласно тамошното законодателство го грози до 10 години затвор.

Съдът прегледа доказателствата против помориеца и позволи осъществяването на Европейската заповед за арест, защото има задоволително учредения, с цел да се счита, че Полихрон е отговорен.

" За сегашния правосъден състав на Окръжен съд – Бургас, съществуват основателни подозрения, че приобщените по делото документи, открити и конфискувани при осъществените претърсвания на адреси, коли и яхта в Поморие, употребени от Полихрон Луков, сочещи, че той е жител на Федерация Сейнт Китс и Невис и че има качеството на дипломатически сътрудник на Федерация Сейнт Китс и Невис за Европейския съюз, в реалност са неистинен такива ", написа в определението си БОС.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР