Полезно: От окосената трева става чудесен натурален тор. Ако не

...
Полезно: От окосената трева става чудесен натурален тор. Ако не
Коментари Харесай

Полезно: От окосената трева става чудесен натурален тор


Полезно: От окосената трева става превъзходен естествен тор. Ако не желаете да употребявате неестествен тор в градината си, елементарно може да си приготвите естествен. В края на пролетта и лятото окосете тревата и я сложете на купчина.

Не забравяйте да я покриете с найлон и да я оставите за най-малко 3 дни. През това време тревата ще се затопли вътре и бактериите ще стартират да се развъждат. Ако обърнете горния пласт трева с вила, ще видите белезникаво покритие. Това е превъзходен асистент за всеки градинар.

Напълнете кофа от 10 литра към 1/3 със суха трева от горната част на купчината. Прибавете същото количество мокра трева, взета от дълбините на купчината – би трябвало да е черна и полуизгнила. Тук не забравяйте да добавите горска почва, смесена с пясък с камъчета, както и почва от реката. Ако нямате, може да го замените с торф или кокосови нишки. Достатъчни са 2-3 дребни лопатки на кофа. Благодарение на почвата торът ще освободи питателните субстанции към растението доста постепенно.

Сега напълнете кофата съвсем до върха с елементарна вода. Оставете тора да се отпусне за един ден. Например, в случай че го налеете заран, можете да го употребявате вечерта.

Поливайте всевъзможни култури, като смесите 1 литър от този тор в 10 литра вода. Подхранвайте най-много тези растения, които изостават в растежа, към момента не са развили задоволително зелена маса и не са дали плод.

Този тор съдържа освен азот. Това е цялостен комплекс от микроелементи и бактерии, които са потребни за растенията и нездравословни за патогенните микроорганизми. Най-важното е, че не е нужно да чакате дълго време. По-малко от ден и торът е подготвен. Съдържа всичко належащо за дейния напредък и развиване на всяка просвета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР