Полезно е управляващите да се вслушват в гласа на опозицията.

...
Полезно е управляващите да се вслушват в гласа на опозицията.
Коментари Харесай

Иван Таков: Полезно е управляващите да се вслушват в гласа на опозицията, отчетът за Бюджет 2016 го доказа

Полезно е ръководещите да се вслушват в гласа на опозицията. Годишният доклад за осъществяване на бюджета на Столична община за 2016 година го потвърди. Това разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия " Лява България " Иван Таков. Той изясни за какво с сътрудниците му от групата на социалистите не поддържаха отчета за приемане на годишния доклад за осъществяване на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2016 година. Той беше в дневния ред на първата за есенния сезон сесия на Столичния общински съвет.

" Ние не подкрепихме Бюджет 2016 и преди повече от 18 месеца. Не подкрепихме и Бюджет 2017, напомни Иван Таков. - Тези бюджети, съгласно нас, не показват ясни политики по най-важните въпроси, касаещи София и жителите й. Видно е, че някои пера по приходната част са подценени. От друга страна имаме обичайно надценена капиталова стратегия. А догатките, които ние направихме по Бюджет 2016 преди повече от 18 месеца се оказват в доста огромна степен правилни. Затова споделям, че е потребно ръководещите да се вслушват в гласа на опозицията ".

Иван Таков поддържа коментара си и с числа от доклада. " Общото осъществяване на приходната част в бюждета е 92%. Както сме отбелязали в нашия коментар по Бюджет 2016, данъкът за придобиване на имуществото по възмезден метод е бил много недооценен. И по тази причина в този момент преизпълнението е 108%, проучва Иван Таков. - При неданъчните доходи следим в основни сфери съществено несъблюдение. Така е в приходите и приходите от благосъстоятелност, които са изпълнени единствено на 73%. С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия Лява България в СОС сме говорили неведнъж за нуждата от възстановяване на ръководството на общинската благосъстоятелност. Приходите от продажба на артикули, артикули и услуги са изпълнени единствено на 67%. Тук става въпрос за рекламата. Този бранш продължава да е една от доста слабите страни в ръководството на Столична община. При дивидентите осъществяването е на 13%. Разбира се, те се разпределят с решение на СОС, само че ниският % демонстрира не положително обмисляне ".

Общинският консултант от Българска социалистическа партия означи и преизпълнението във връзка с събирането на такса битови боклуци, което е 106%. " Това е добре, защото демонстрира, че са събрани и недобори от минали години, изясни Иван Таков. - Но огромният въпрос, на който по този начин и не получаваме отговор, е различен. След като през 2016 година са изхарчени 114 милиона лв., а са събрани 198 милиона, какво се е случило с разликата, имайки поради, че тези пари може да се разходват само и единствено за действия по чистотата ".

Изпълнението на разходната част на Бюджет 2016 е на 92%, само че по един от целите, които ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура си бяха заложили - защита и сигурност - процентът е единствено 68, означи Иван Таков. А по един от най-важните за Българска социалистическа партия браншове - опазването на здравето - осъществяването е единствено на 87%, какъвто е процентът и за общественото обезпечаване.

" Надявам се за Бюджет 2018 да се оправим доста по-добре, сподели още Иван Таков. - В работната група за правене на Бюджет 2018 приехме нови правила. Едно от тях е обектите от капиталовата стратегия да се гледат към този момент поименно и от комисиите на СОС. Дано най-сетне да стигнем до съставянето на бюджет на Столична община, който да образува действителни политики и в действителност да е адресиран към най-наболелите и основни проблеми на София ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР