Полезните свойства на кравето мляко са високо ценени в народните

...
Полезните свойства на кравето мляко са високо ценени в народните
Коментари Харесай

Рецепти от традиционната медицина с мляко

Полезните свойства на кравето мляко са високо ценени в националните здравни предписания. По принцип настинките се лекуват с питателна напитка, млякото има укрепителен резултат и отстранява възпалителните процеси.

За простуда

По време на всевъзможни настинки класическата рецепта е топло мляко с мед – прибавете 1-2 дребни лъжици лакомства към чаша напитка. Използването на мляко при простуда е, че продуктът омекотява раздразнената лигавица на гърлото, отстранява слабостта и интоксикацията на тялото и възвръща силата.

Срещу кашлица

Ще има изгоди от млякото преди лягане при кашлица - домашния лек ще помогне за облекчение на неприятните признаци още през първия ден. За да смекчите кашлицата, би трябвало да употребявате леко усъвършенствана класическа рецепта. В чаша мляко се прибавя освен лъжица мед, само че се прибавя щипка сода бикарбонат и топлата напитка се изпива на дребни глътки.
 7 градинарски приложения на мляко, които градинарите употребяват! 7 градинарски приложения на мляко, които градинарите употребяват!
Млякото има доста приложения в градината и може да размени доста артикули за тяхната грижа и развъждане, в случай че знаете по какъв начин да го употребявате...

Като потребна добавка можете да употребявате освен сода, само че и няколко зърна черен пипер или чаена лъжичка канела. Всички тези съставни елементи ще имат добър противовъзпалителен резултат.

Срещу ангина

Млякото е най-известният национален лек за болно гърло с ангина. Добър резултат носи следната рецепта – чаша мляко се кипва, след което леко се охлажда и в него се разбърква дребна лъжица масло или естествен мед.

Ще получите най-хубав резултат да го пиете на празен корем заран, следобяд преди хранене и вечер малко преди лягане. Ако пиете лекарството три пъти дневно, болките в гърлото бързо ще отшумят. 

За ларингит
 Незаменимите изгоди от консумирането на мляко Незаменимите изгоди от консумирането на мляко
Млякото съдържа доста потребни минерали и микроелементи: калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, цинк, мед, йод, флуор, селен,...

Чаша мляко през нощта ще бъде от изгода при ларингит. Залейте половин чаша овесени ядки с 500 мл мляко, кипнете на слаб огън, след което свалете от котлона и прибавете няколко супени лъжици масло.

Охладеното и филтрирано мляко се приема малко преди лягане, единствено 100 мл.

За бронхит

При бронхит потребните свойства на млякото и градинския чай имат добър резултат - прибавете огромна лъжица сухи култивиран листа към чаша мляко. Получената напитка се довежда до шупване, охлажда се до стайна температура и се пие на дребни глътки два пъти дневно. Ако усетът на напитката наподобява прекомерно горчив, можете да добавите малко мед към млякото.

Срещу продължителен ринит
 Защо пастьоризираното мляко може да е рисково? Защо пастьоризираното мляко може да е рисково?
Докато преди 40 години дейната консумация на мляко се насърчаваше, в този момент наклонността се промени. Напоследък все по-често се натък...

Едно от най-хубавите медикаменти против простуда е млякото, комбинирано с лук. За половин чаша топло мляко прибавете дребна лъжица лук, настърган на каша, и разбъркайте добре.

Няколко пъти дневно продуктът би трябвало да се накапва с няколко капки във всяка ноздра. Лукът бързо ще отстрани бактериите и инфекциите, а млякото ще предотврати дразненето на лигавиците.

Възможно ли е да се пие мляко с махмурлук

Млякото против махмурлук може да бъде от изгода, тъй като неговите почистващи свойства ще оказват помощ за облекчение на признаците на интоксикация. В допълнение, напитката ще понижи тежестта върху черния дроб и ще предотврати тежките последствия от алкохолните възбуди. По-добре е да употребявате продукта топъл, а най-голямата изгода от млякото ще бъде да го пиете на празен корем.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР