Полезни съвети и трикове, за да бъде колата ви по-евтина.

...
Полезни съвети и трикове, за да бъде колата ви по-евтина.
Коментари Харесай

Как да спестите от гориво и поддръжка на автомобила

Полезни препоръки и трикове, с цел да бъде колата ви по-евтина.

Избягвайте тапите
Нека стартираме с шофирането. Колкото и жестоко да звучи, би трябвало ясно да планирате маршрута си, преди да тръгнете на път. Това ще ви спести циркулиране из града и стоене в тапи с работещ мотор, което ще се трансформира в горене на ненужно гориво. Средният разход на гориво при луфт нормално е сред 1 и 1,5 литра на час, според от размера на мотора.
Не препускайте
Ако желаете да намалите разхода на гориво, би трябвало да забравите за високите скорости и внезапни ускорения. Ускорете гладко, намалете скоростта преди кръстовищата и избягвайте ненадейно прекъсване, с цел да избегнете разход на гориво.
Намалете въздушното противодействие
Не забравяйте да пандизите прозорците си, когато шофирате по автомагистралата, с цел да намалите съпротивлението. По същата причина се предлага премахването на багажника от покрива, когато не се употребява. Добре е да не претоварвате главния багажник с ненужни неща - колкото по-малко тегло, толкоз по-малко гориво се изразходва.
Деактивирайте спомагателни уреди
Още по-големи икономии могат да бъдат реализирани посредством навреме изключване на климатика, нагревателя, фаровете и други устройства. Всичко това натоварва в допълнение генератора, което води до повишен разход на гориво.
Паркирайте на сянка
Също по този начин би трябвало да паркирате рационално. При горещо време е по-добре да оставите колата на сянка. Нагретият въздух към този момент предизвика засилено изпаряване на горивото.

Зареждайте през нощта
Опитните водачи избират да посещават бензиностанцията рано заран или късно вечерта, когато на открито е ветровито. Плътността на горивото зависи от температурата. Колкото по-висока е, толкоз по-малък размер ще влезе в резервоара.
Зареждайте резервоара изцяло
Опитайте се да не зареждате с гориво от 5-10 литра, а постоянно пълнете резервоара догоре, с цел да не ходите до бензиностанцията след няколко дни, изгаряйки скъпо гориво.
Възползвайте се от отстъпките
Също по този начин, не забравяйте за промоции, стратегии за преданост и други отстъпки, които се оферират на съвсем всички бензиностанции. Платете с бонуси, вземете карта с отстъпка и купете гориво на понижена цена.


Навременната поддръжка подсигурява надеждната работа на машината и ви разрешава да намалите разноските за гориво, както и разноските за непланирани поправки.
Сменете консумативите и проверете в точния момент колелата
Особено внимание би трябвало да се обърне на въздушния филтър, положението на който въздейства върху разхода на гориво. Проверете налягането в гумите - то усилва съпротивлението при шофиране, а дружно с това и разхода.
Изолирайте мотора
 Не загрявайте мотора на колата в студеното време Не загрявайте мотора на колата в студеното време
Сред доста от притежателите на коли постоянно срещана илюзия е стоплянето на мотора през студените месеци. Повечето хора считат,...
През зимата се изразходва доста гориво за загряване на мотора, тъй че има смисъл да се погрижите за неговата изолираност със особено було. Това ще форсира загряването на мотора и ще му разреши да се охлажда по-дълго, което ще има позитивен резултат върху разхода на гориво.

Купувайте частите сами
Можете да спестите доста от поддръжка на автомобила. Ако правите ремонт в автосервиз, пробвайте се да купите сами аварийните елементи, като сравните цените в няколко магазина.
Използвайте качествени аналози на части
Можете да спестите още повече от ремонт, в случай че закупите не истински аварийни елементи, а техните аналози. Форумните профили за вашата марка коли ще ви оказват помощ да намерите най-хубавите елементи във връзка с съотношението цена-качество.
 Съвети при избор на кола Съвети при избор на кола
Ето, че е пристигнал миг да си закупите кола. Е, не нова, само че такава втора ръка. Сега стартират вашите съмнения дали в действителност този авт...
Проверете описите със услуги и се пазарете
Няма да е ненужно да проучите листата с рутинната поддръжка и да откажете разнообразни спомагателни услуги, които притежателите на автосервизи обичат да оферират.
Правете сами леки поправки
Обикновено можете да се обърнете към експерти единствено в съществени обстановки и сами да извършите леки поправки като замяна на свещи, масло или изгоряла крушка.
Използвайте точки за самообслужване за миене
Да поддържате колата чиста не е толкоз скъпо, можете да отидете до автомивката и да измиете колата сами.

Още от ПОЛЕЗНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР