Полетите от и до италианското летище в Катания, разположено в

...
Полетите от и до италианското летище в Катания, разположено в
Коментари Харесай

Заради изригването на вулкана Етна: Затвориха летището в Катания

Полетите от и до италианското летище в Катания , ситуирано в източната част на Сицилия , бяха спрени след изригването на вулкана Етна , оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Високият 3330 метра вулкан избухна тази нощ, изхвърляйки лава и пепел високо над средиземноморския италиански остров . Потокът от лава е намалял преди зазоряване, само че кратерите към момента са изхвърляли пепел.

Входящите и изходящи полети на летище в Катания няма да се правят до 20:00 часа локално време (21:00 часа бълг. време), заяви управата на летището в туит.
 
Eruzione dell' di stanotte vista dal Porto dell'Etna di Riposto.
— Agostino Maria Greco (@agomariagreco)
Кметът на Катания Енрико Трантино забрани потреблението на мотоциклети и колела в града през идващите 48 часа, защото доста улици бяха покрити с пепел, и подреди колите да се движат не по-бързо от 30 км/ч (19 мили/ч) поради хлъзгавия терен.

Отменените полети на летището в Катания , което притегля повече идващи от столицата на Сицилия - Палермо, идват единствено месец откакто пожар в постройка на летищния терминал докара до седмици на спирания на въздушния трафик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР