Полагането на тръбите от сръбския участък от газопровода Турски поток“

...
Полагането на тръбите от сръбския участък от газопровода Турски поток“
Коментари Харесай

Сърбия завърши строителството на своята част от Турски поток

Полагането на тръбите от сръбския сектор от газопровода „ Турски поток “ е приключено, съобщи Bloomberg, базирайки се на ръководителя на сръбската компания Събриягаз Душан Баятович.
" Газтранс, взаимно дружество на сръбската държавна компания Сърбиягаз и съветския Газпром, приключи полагането на 403 километра от тръбопровода през страната от границата с България до северната съседка - Унгария ", съобщи БГНЕС.
Първите доставки през България се чакат през май, когато страната би трябвало да приключи построяването на своя сектор. Първоначалният импорт на газ в Сърбия се чака да бъде 8,7 милиона кубически метра дневно, или повече от 3 милиарда кубически метра годишно, с цел да може да бъде посрещнато възходящото вътрешно ползване и непълен експорт за Босна и Херцеговина.
Проектът " Турски поток " включва построяването на газопровод, състоящ се от две тръби с потенциал 15,75 милиарда кубически метра всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на съветски газ за турските консуматори, втората - за доставка на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа.
Очаква се Турски поток да започва на 8 януари 2020 година Газпром в края на ноември разгласи, че дейностите по въвеждане в употреба преди стартирането в употреба на газопровода са в заключителни стадии, като и двете тръби на „ Турски поток “ са цялостни с газ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР