Полагаме усилия за подобряване на трансграничните връзки с Гърция и

...
Полагаме усилия за подобряване на трансграничните връзки с Гърция и
Коментари Харесай

България е готова да започне проектиране на жп линията Радомир

Полагаме старания за възстановяване на трансграничните връзки с Гърция и района, като това включва както пътната, по този начин и железопътна съгласуваност. Това сподели заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова по време на Форум за съгласуваност в Югоизточна Европа (Southeast Europe Connectivity Forum), който се организира в Солун.

„ Изграждането на жп линията от София до Кулата е едно от направленията, по които работим интензивно “, посочи заместник-министър Анна Натова. Българската страна сега прави проектирането на жп линията София-Перник-Радомир и е подготвена да стартира подготовката и на последния сектор сред Радомир и Кулата. Възможен вид за финансиране на плана е стратегия INTERREG България – Гърция 2021-2027 година



„ В региона на пътната инфраструктура продължаваме плановете за създаване на автомагистрала Русе – Велико Търново и дотъкмяване на Автомагистрала „ Струма “. Изграждането им ще способства за възстановяване на връзките север-юг, които стават все по-важни в днешната конюнктура “, добави заместник-министърът.

Анна Натова изясни, че за миналите два програмни интервала България е постигнала сериозен прогрес в усвояването на европейски средства за развиване на транспортната съгласуваност. „ Трябва да увеличим още темповете в тази посока, с цел да догоним нашите сътрудници в Европейския съюз “, означи заместник-министър Натова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР