Полагаме усилия и ще правим всичко възможно от наша страна

...
Полагаме усилия и ще правим всичко възможно от наша страна
Коментари Харесай

Заев втвърди тона към България: Има неща, за които не се преговаря!

Полагаме старания и ще вършим всичко допустимо от наша страна до последния миг, с цел да намерим решение с България, само че има неща, за които на никое място по света не се договаря, съобщи през днешния ден министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, представен от организация МИА, съобщи Българска телеграфна агенция.

" И българската страна схваща, че нашата еднаквост, нашият македонски език са наше възприятие, наше право. Държавите не договарят за тези неща, тъй че ние продължаваме да търсим решения, които несъмнено ще бъдат допустими за двете страни ", сподели Заев на конференция през днешния ден, като уточни, че има сериозна опция да се провали първата междуправителствена конференция на страната с Европейски Съюз.

Премиерът посочи, че по този въпрос не би трябвало да се " политиканства ", а над всичко би трябвало да стои ползата на страната.

" Не споделям, че ще реализираме съглашение, споделих, че има огромна възможност да не реализираме съглашение. Оставаме оптимисти, тъй като посредством оптимизъм можем в действителност да бъдем изобретателни и да намерим решение ", сподели Заев.

Външният министър Буяр Османи от своя страна съобщи, че единственият метод да бъдат решени различията с България, е да се върне доверието в Договора за другарство и добросъседство.

Османи отхвърли да предвижда изхода от диалозите сред София и Скопие, само че сподели, че неговата страна прави всичко по силите си, с цел да показа държавните ползи в най-хубава светлина и да откри обща точка с България.

" Разговорите не престават, не знам по какъв начин ще завършат. До последната секунда ще се опитваме да представим нашата позиция и да приближим мненията си. Единственото решение е да се върне доверието в Договора за другарство, документ, който подсигурява, че всичко противоречиво ще бъде решено ", сподели външният министър, като акцентира, че неуспехът на Скопие ще бъде крах и на София, и на Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР