Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп,

...
Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Пол Манафорт не се призна за виновен пред федерален съд във Вашингтон

Пол Манафорт, някогашният началник на предизборния екип на Доналд Тръмп, не се призна през днешния ден за отговорен по обвинявания в дейности като нерегистриран задграничен сътрудник и в управление на интернационален скрит план за пране на пари, предадоха информационните организации.

Формалното отменяне на обвиняванията стана на малко встъпително съвещание по делото във федерален областен съд във Вашингтон. Съдията Ейми Берман Джаксън постанови същинският развой да стартира на 17 септември, т.е. по-малко от два месеца преди междинните избори за Конгрес.

Миналата седмица Рик Гейтс, някогашен сътрудник в бизнеса на Манафорт и също някогашен член на акцията на Тръмп, се съгласи да сътрудничи на специфичния следовател Робърт Мълър, който проверява възможна съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати. Гейтс е решил да свидетелства като част от договорка да му бъдат снети обвиняванията в лъжесвидетелство и скрит план против Съединени американски щати. Смяташе се, че ходът на Гейтс ще накара и Манафорт да подписа договорка с проверяващите, само че в петък той съобщи, че поддържа тезата си за непорочност по новите обвинявания.

Те не са свързани с съмненията, че членове на предизборния екип на Тръмп са контактували с публични представители на Русия, с цел да бъде оказано въздействие върху резултата от президентските избори през есента на 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР