Покушението срещу главния прокурор е изключително неприятен факт за България.

...
Покушението срещу главния прокурор е изключително неприятен факт за България.
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: Не съм голям оптимист, може би отиваме на нови избори

Покушението против основния прокурор е извънредно противен факт за България. Още повече, че страната ни се е запътила към Шенген и всичко, което е обвързвано с правоохранителните органи, миграционния напън и противодействието му от прокуратурата, разколебават нашите сътрудници, сподели пред Euronews Bulgaria ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Това е атентат против държавността. Не бива да се помисля за такива работи, камо ли да се позволяват. Нека да оставим профилираните органи да се произнесат.

Случаят се появява в един под напрежение миг на търсене на единодушие сред първата и втората политическа мощ. Не знам инцидентно или не, само че моментът не е подобаващ. Той в никакъв случай не е подобаващ, само че с изключение на, че стъпката е неприемлива, тя е направена в едно бурно време.

Имаме единодушие в посока за надзор над пълномощията на основния прокурор. В интервала на разглеждане в Народното събрание ще стане ясно дали този случай ще се отрази върху правосъдната промяна или не.

Имам чувството, че сътрудниците от ПП-ДБ не желаят да вземат участие в държавно управление и по тази причина бяха дадени такива имена за министри, които са прекомерно неприемливи за ГЕРБ-СДС.

Има и имена, които не ми приказват нищо. Усещането ми е, че се оферират неща, които са неприемливи за нашата коалиция и се тикаме към основаване на държавно управление без тях. От позиция на всички социологически проучвания, на тях не им се върви на избори. И по този начин идеалният вид е да вкараме ГЕРБ-СДС в едно държавно управление с другите партии, с цел да могат те преди локалните избори, в които са се вторачили, да се упражняват на наш тил. Ще им кажа да не си мислят, че в случай че завоюват София ще ръководят елементарно и безоблачно цяла България.

Асен Василев е в основата на тази инфлация и проблемите с бюджета. Много обилно раздаваше пари. Няма да не помни неговите думи, че не е правилно, че в България няма пари. Тогава за какво отиваме към изтегляне на нов дълг при висока рента? От друга страна, който е надробил попарата е хубаво да си я сърба.

Ние ще предложим кабинет и ще го представим на всички политически обединения. От кой ще бъде подсилен – дали от ПП-ДБ, дали от други политически обединения не знам. Но тяхната концепция е да излъжем ГЕРБ-СДС да създадат държавно управление, подкрепено от другите партии.

Да не забравяме, че ГЕРБ не ръководи от 2 година, а нещата се случиха точно през тях. Големите отстъпки са от наша страна, единствено и единствено да реализираме държавно управление на споделената отговорност. Интуицята ми подсказва, че нещата не се случват по този начин както би трябвало и има увъртане от страна на нашите сътрудници от ПП-ДБ. Ако това продължи, не съм оптимист за сформиране на държавно управление, може би отиваме на нови избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР