Покушението срещу данъчния шеф е извършено от професионалисти, като с

...
Покушението срещу данъчния шеф е извършено от професионалисти, като с
Коментари Харесай

Взривяващи Нови Разкрития! Ето Кой Поръча Атентата Срещу Данъчния Шеф Иво Стаменов! Тежката Схема Лъсна!

Покушението против данъчния началник е осъществено от експерти, като с мократа поръчка са били ангажирани най-малко трима наемници, установяват от Министерство на вътрешните работи. Двама от изпълнителите са издебнали Стаменов в глухата уличка „ Дунав " в центъра на София, в регион, където няма видеонаблюдение, а трети се е придвижвал пешком в региона, като задачата му е била да алармира съучастниците си за ченгета наоколо. Мястото на стрелбата е на метри от десетки основни обекти в центъра на София. Наблизо се намират няколко посолства, офиси на мастити предприемачи, Столичната община, Народното събрание. Повечето от постройките се охраняват непрекъснато от ченгета, а патрулки обикалят региона на всеки половин час.

Наемниците са гърмели веднъж против данъчния, като са употребили ловна карабина, заредена с патрон за слонове. Срещу висшия чиновник от Национална агенция за приходите е стреляно от 2-3 метра разстояние като патронът е раздробил страничното стъкло на джипа му „ БМВ " Х5, влезнал е през тялото му и е излязъл, оставайки жестоки провали. Иво Стаменов претърпя 3 животоспасяващи интервенции във ВМА, като бе подложен в изкуствена кома от лекарите. Десетки служители на реда, някогашни сътрудници на данъчния, даряваха кръв за потърпевшия. Целта на наемниците е била Стаменов да бъде премахнат, безапелационни са проверяващи.

Те са употребили ловно оръжие и патрон за отстрел на слонове и мечки, който нанася тежки провали без значение къде попада. „ Платено им е за ликвидиране и са предпочели да стрелят с ловджийски патрон, с цел да са сигурни, че ще го унищожават. За благополучие наемниците се провалиха с мократа поръчка ", разясняват столични криминалисти. Основната версия, по която работят ченгетата, е, че Иво Стаменов е поръчан от босове от месарския бизнес, профилирани в Данък добавена стойност измамите. Сред обвинените са няколко сенчести предприемачи от свитата на укриващия се в Дубай от родното правораздаване Иван Танев - Универсалния, който е обвиняем за Данък добавена стойност афери с месо, олио и захар, както и за машинация за 33 милиона евро с недоставени на Румъния храни за бедните след извоювана социална поръчка. Иван Танев е търсен от края на 2012 година като необут на незаконна империя за данъчни измами, от този момент той се укрива в Дубай, като съгласно слуховете е похарчил огромна част от отклонените над 50 милиона лв. от Данък добавена стойност. Запознати с активността на сина на тогавашния аграрни министър Георги Танев настояват, че Иван Танев към момента е фактор в бизнеса с контрабанден импорт на месо и захар, който се движи от негови доближени.

„ От Дубай Иван Универсалния осъществя покупко-продажби с телешко, свинско и агнешко месо от страни от Близкия изток и Латинска Америка. Месата се препакетират като импорт от Германия и Полша и влизат у нас, без да се заплаща мито. Голяма част от месните артикули влизат в България и като храна за домашни любимци.

Впоследствие месото се преработва от няколко компании във Велико Търново и района и се продава или у нас, или се изнася за Румъния. По този метод се източва два пъти Данък добавена стойност и се нанасят големи вреди на бюджета ", разкриват осведомени със схемите на бандата на Иван Универсалния. Данъчният Иво Стаменов е бил напът да разбие този канал и през последните 2 месеца е провел огромна интервенция за следене на придвижването на високорисковите артикули. Само преди месец, при започване на ноември, неговите чиновници пресякоха опит за продажба на 21 тона месо, което не може да се яде от хора. Според документите на компанията вносител стоката е била за вложение в производството на храна за животни. Инспекторите от..фискален надзор " слагат под наблюдаване месото, откакто камионът влиза в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Вместо да бъде разтоварено в Лясковец, както е било записано в документите, свинското е трансферирано на различен камион и закарано в Перник.

Данъчните и ченгетата от ГДБОП пресичат опита плешките да се продават в магазините. Малко преди тази акция отделът, управителен от Ивайло Стаменов, пресича и опит да се продадат в страната 21 тона течен яйчен жълтък без документ. Освен храни неговите подчинени в Национална агенция за приходите следят и всички типове бензин, газьол, керосин и тежки горива. Те също са в листата на стоките с висок фискален риск. Да напомним,че въпросният лист беше признат през 2014 година В началото в него влизаха плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, олио и други хранителни артикули с висок сив бранш. Тогава е основано и звеното „ фискален надзор " към Национална агенция за приходите.

То има по-големи пълномощия от елементарните данъчни и митнически инспектори. Затова го назовават „ данъчна полиция " - то наблюдава рисковите артикули на територията на цялата страна, от влизането им през граничните пунктове до крайния адресат.

Според данни от следствието, което към момента е в начална фаза, ченгетата ревизират интензивно столичния наркобос Радослав Иванов - Темерута като съпричастен към мократа поръчка. Темерута е доближен до Универсалния. Само за последната година е пътувал 8 пъти до Дубай за срещи с Иван Танев.

След като Универсалния бе заставен да избяга от България, той повери организацията на контрабандните канали на трима-четирима мъже от обкръжението си, а индивидът, който ги ревизира да не крадат и прибира неговия дял от облагата, е Радослав Иванов-Темерута. Нямаме директни доказателства, че Иванов е забъркан в това нападение, само че той е измежду хората от ъндърграунда, които могат да осъществят сходно закононарушение. Постъпилата оперативна информация, че той е съпричастен в покушението на Стаменов, е " проверявана интензивно ", признава столичен криминалист. Радослав Иванов Темерута дълги години контролираше бизнеса с кокаин и марихуана в Южна София, като оцеля в няколко нарковойни.

Преди към 2 години Темерута се отдръпна от наркобизнеса, поверявайки го на свои по-допечени, с цел да навлезе в дебрите на контрабандата. Преди години босът оцеля, откакто бе причакай от наемен палач пред Първо РПУ в София. Наемникът рани Иванов, само че не съумя да го убие, а след това оживелият наркобос уточни като гарант на атентата против него Димитър Вучев - Демби. Експерти считат, че дръзкият опит за ликвидиране едва ли ще бъде оголен и публично потвърден.

Тепърва следва да забележим дали атентатът против Ивайло Стаменов ще потъне в давност.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР