Покушение срещу семейството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, готвено

...
Покушение срещу семейството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, готвено
Коментари Харесай

Осуетиха пъклен план да бъде избито семейството на Ердоган! Шифър на кирилица издал атентаторите

Покушение против фамилията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, готвено от кюрдска формация, е било осуетено от турските управляващи, написа турският в. " Сабах ". Планът за атентата бил подготвян от формация, считана за подизпълнител на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК), а негова цел били хора от най-близкото обграждане на Ердоган, написа Блиц.

Плановете излезли нескрито с разбиването на клетка на Ястреби за независимост на Кюрдистан (ТАК) - сложена отвън закона организация, обвързвана с ПКК. При следствието е открито, че групата готвела нападение по-специално против синовете на Ердоган Ахмет Бурак Ердоган и Билял Ердоган и против зетьовете му - министъра на енергетиката Берат Албайрак и Селчук Байрактар, а по този начин също и против Серхат Албайрак, заместник-директор на медийната компания Туркуваз медия.

В конфискуваните документи е бил разчетен код с букви на кирилица, при което били разкрити проектите на терористите да убият околните на Ердоган.

" Сабах " показва, че същата група е виновна и за атентат през декември 2016 година, при който 46 души бяха убити, а над двеста ранени при две самоубийствени бомбени набези край стадион Водафон Арена в Истанбул.

Именно у посочената като основен уредник на този атентат и управителна фигура в клетката на ТАК Зозан Кутум са били открити кодираните проекти за покушението против фамилията на президента. От фотоси на конфискувания текст излиза наяве обаче, че не става въпрос за актуалния вид на кирилицата. 

Същата клетка е обвинена и за други смъртоносни атентати в предишното, написа още " Сабах ". Тя се е състояла от 52-ма души. Всички те са арестувани с изключение единствено на петима.

При осъществените обиски в домовете на обвинените са били открити експлозиви, оръжия и други материали, употребявани за изработката на взривни устройства. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР