Покупката от Турция на ракетни комплекси С-400 от Русия потенциално

...
Покупката от Турция на ракетни комплекси С-400 от Русия потенциално
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Турция със санкции, ако закупи С-400 от Русия

Покупката от Турция на ракетни комплекси С-400 от Русия евентуално може да докара до наказания във връзка с Анкара в сходство със Закона за противопоставяне против неприятелите на Америка посредством наказания /CAATSA - Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act/, съобщи Българска телеграфна агенция. Това споделя в документално изказване на американския асистент държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл, квалифицирано за чуване в комисията по външни работи на Камарата на представителите в американския Конгрес, оповестява Блиц.

Анкара твърди, че са се съгласили с покупка на съветски ракетни системи С-400, което потенициално може да докара до въвеждане на наказания в сходство с член 231 на  CAATSA и да се отрази отрицателно на присъединяване на Турция в програмата за изтребители Ф-35, означи Мичъл.

По-рано съветският президент Владими Путин заяви на конференция след диалози с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, че Русия е взела решение да форсира доставките в Турция на ракетни системи С-400. В изявление в Анкара на 9 април Ердоган съобщи, че Турция няма да се откаже от покупката на С-400 от Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР