Покупката на месо за много семейства представлява значителен разход. Затова

...
Покупката на месо за много семейства представлява значителен разход. Затова
Коментари Харесай

С този трик винаги ще избирате най-доброто месо в магазина

Покупката на месо за доста фамилии съставлява забележителен разход. Затова е доста значимо този артикул да е в действителност с високо качество и доста пресен.

Ние с наслада ще ви научим по какъв начин да избирате най-вкусното и безвредно месо за вашите кулинарни творения. Прочетете и запомнете!

Съвети за избор на месо

1. Не би трябвало да се разслоява на нишки. Ако то се разпада, най-вероятно са го напоили в нещо или към този момент е остаряло.

2. То би трябвало да бъде еластично и съвсем изсъхнало, не би трябвало да лепне по ръцете и да е хлъзгаво.

3. Цветът му в средата при отрязване би трябвало да бъде същият като на повърхността.

4. Ако хръска, когато го режете, то може в него да участват ларви на паразит.

5. Не би трябвало да бъде прекомерно мрачно или прекомерно ярко. Много постоянно остарялото месо се почиства. Това проличава по тъмните петна по него.

6. При избора на свинско месо е належащо да се обърне внимание на това, че сланината не би трябвало да се отделя от месото. Цветът му би трябвало да бъде нежно-розов и при отрязване, не би трябвало да има доста кръв.
 В никакъв случай не изхвърляйте ореховите черупки. Ето защо да ги употребявате В никакъв случай не изхвърляйте ореховите черупки. Ето защо да ги употребявате
Когато чупите орехи, запазете черупките. Не би трябвало да ги изхвърляте. Те са доста потребни и всеки умел градинар ще оцени тяхната употр...

7. Когато избирате говеждо, леко го натиснете. Ако месото е с чудесно качество, то е меко и не потъва доста надолу. Образувалата се ямка, би трябвало бързо да изчезне. Това приказва за свежестта на месото.

8. Най-добрата част на агнето е месото от костите. То е най-нежно и нежно.

9. Ароматът – това е нещото, на което би трябвало да се обърне внимание. Той би трябвало да е лек и прелестен, не би трябвало да се усеща миризма на влага. У дома месото можете да прободете със загрят нож. Ако то е развалено – миризмата ще е неприятна.

10. Обърнете внимание на мазнината в месото, даже и в случай че не я употребявате. Тя може да каже доста за качеството на продукта. Мазнината би трябвало да е бяла (или кремава, в случай че си купувате агнешко). Жълтата лой значи, че животното е остаряло. Говеждото би трябвало да е накъсано, а агнешкото има плътна консистенция.

За страдание, към 80% от популацията на планетата си купуват ниско качествени артикули. Някои от тях могат даже да бъдат животозастрашаващи. Надяваме се тези препоръки да ви оказват помощ да избирате постоянно месо с високо качество и да се погрижите за себе си и за здравето на своите близки.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР