Покривът на административната част на ІІІ Основно училище Петко Рачов

...
Покривът на административната част на ІІІ Основно училище Петко Рачов
Коментари Харесай

Бурята отнесе покрив на училище в Търговище

Покривът на административната част на ІІІ Основно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков ” в Търговище е отвеян по време на бурята, която се развихри в късния следобяд. Металната структура, дружно с носещата част, е изтръгната и съборена във вътрешния двор. Стихията е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори. Дъждът е проникнал в постройката и краткотрайно са сложени защитни платна, с цел да защищават пространствата от спомагателни повреди.
 Бурята отнесе покрив на учебно заведение в Търговище Пресцентър на общинска администрация Търговище
Няма потърпевши хора при случая, само че дворът е посипан със счупени стъкла и части тухли и влизането на територията на учебното заведение е неразрешено до привършване на разчистването.   
Изкоренени и изпочупени огромни дървета има в дворовете на гимназията по туризъм и други учебни заведения.
 Бурята отнесе покрив на учебно заведение в Търговище Пресцентър на общинска администрация Търговище
Екипите на Община Търговище не престават да работят по премахване на вредите от бедствието. Разчистват се междуселищни пътища, на които има изпочупени дървета и скъсани проводници. Прекъснати кабели има и в обитаемоте места и жителите им би трябвало да бъдат деликатни при напредването си. На кметовете е разпоредено да вземат ограничения за недопускане на преминаващи наоколо.
В оперативната част на администрацията не престават да идват сигнали за повреди в електричеството, по които се работи и се препращат на спешните екипи. Те молят за самообладание, защото повреди има на доста места.
За по-малко от денонощие в Търговище се изляха над 82 литра на кв. м. дъжд. Само за час, в пика на бурята през днешния ден, преваляванията са били 53 литра и шахтите нямаше по какъв начин да поемат цялото количество неотложно, което докара до наводнение на някои от улиците.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР