Покрай забързаното ежедневие, особено в отпускарския сезон, разкрасяването в домашни

...
Покрай забързаното ежедневие, особено в отпускарския сезон, разкрасяването в домашни
Коментари Харесай

Как да боядисаме правилно косата в домашни условия

Покрай забързаното всекидневие, изключително в отпускарския сезон, разкрасяването в домашни условия е постоянно желано. Това обгръща доста и разнообразни процедури.
Прочетете още
Но боядисването на косата независимо у дома е изключително привлекателно. Въпреки това, качествено и красиво боядисване на косата вкъщи не всеки път е постижимо за всички дами. За да се боядисате сами успешно изисква привички, избрана умелост и познаване на някои хитринки. Ето пет лесни трика по какъв начин да боядисвате косата си в домашни условия и постоянно да получавате превъзходен резултат.
Разделяйте косата на части
Едно от главните преимущества на салонното боядисване е, че над косата ви ще работи занаятчия. И, естествено, вероятността да се боядисат качествено всички косми без изключение се усилва неведнъж. Ако боядисвате косата сами и никой от домашните ви не оказва помощ, то най-вероятно ще се наложи да заставате в неуместни пози, пробвайки отмерено да боядисате кичурите и в задната част на главата.

За да ви е по-удобно, разделете косата, примерно, на четири елементи. Едната ще мине по посока от челото към тила, втората и третата – перпендикулярно на първата през върха на главата от едното ухо към другото. Четвъртата е тиловата част или би трябвало да се получи знака „ + “ изобразен на глават ви. Частите е нужно да се получат почти идентични. Фиксирайте косата с пластмасови шноли или специфични фризьорски клипсове.

След това отмерено започнете да нанасяте боята. Първо по челната част и по-късно преминете към тилната част. Съставът нанасяйте с леки придвижвания по посока от корените последователно освобождавайки небоядисаните кичури, защипани с клипсовете. На последно място стилистите предлагат да оцветите косата си в региона тъкмо до челото и слепоочията, защото нормално там косата е по-тънка и по-бързо попива пигмента.
Нанасяйте лоен крем или вазелин върху кожата на челото, слепоочията и шията
При домашно боядисване да не се изцапате с багра е много мъчно. Поради това се погрижете авансово да се предпазите от цветни петна по кожата на лицето и ушите. Фризьорите поучават да се нанася върху кожата на шията, челото и слепоочията вазелин или лоен крем, минаващ до краищата на косата безусловно на един милиметър. За същата цел можете да употребявате маска за коса или еликсир за устни. Мазнините, съдържащи се в тази козметика, ще попречат на боята да попие в кожата. Ако въпреки всичко върху кожата са попаднали петна, да се отървете от тях ще помогне лосион или тоник на алкохолна основа.
Използвайте специфична четка
Боядисвайки косата в домашни условия, постарайте се да употребявате специфична четка, която се продава в козметичните и профилирани фризьорски магазини. С нейна помощ боята ще се нанесе върху косата по-добре и цветът ще бъде по-равномерен. Много стилисти избират да употребяват дребни четки. Смята се, че с тях се нанася по-прецизно. Ако имате малко опит, по-голямата четка може да се окаже по-удобна и цветът да се получи по-равномерен. Ако постоянно боядисвате косата си, не забравяйте постоянно да сменяте четката. Захабяването на космите на четката може да стане причина за увреждане на косата и кожата на главата и с течение на времето да докара до появяването на цъфнали връхчета.
Времето е решителен фактор
Стилистите поучават разбъркване на оцветяващите съставки директно преди приложимост, без значение дали боята е амонячна или безамонячна. Не би трябвало да се съхранява даже и за малко време, защото дейните процеси на окисление могат да отслабят оцветяващите свойства на боята, правейки цвета не толкоз ослепителен и кондензиран.

Боята би трябвало да нанесете също бързо. Ако желаете да получите постоянен и хубав колорит, активност на цвета почти идентична в разнообразни елементи на главата, то това би трябвало да стане в границите на 10 до петнадесет минути. И апропо, с цел да се получи хубав цвят, не щадете багра. Тя би трябвало да бъде доста: по-добре повече, в сравнение с по-малко, другояче цветът ще се получи вял, бледен, а някои кичури ще се окажат неоцветени.
Важни препоръки за след боядисването
Ако употребявате специфични шампоани, против пърхут да вземем за пример, то купувайте предопределени особено за боядисана коса. Повечето от най-популярните елементарни шампоани срещу пърхот са с много деен състав и интензивно почистващо деяние, което способства за бързото измиване на цвета от косата. За по-дълго опазване на блясъка и наситеността на цвета помога относително новата процедура по ламиниране на косата. Частиците пигмент се " запечатват ", цветът трае по-дълго, а кичурите получават хубав искра и добре поддържан външен тип.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР