Покрай протестите за равни права на чернокожите в САЩ и

...
Покрай протестите за равни права на чернокожите в САЩ и
Коментари Харесай

Все повече жени в киното на Южна Америка

Покрай митингите за равни права на чернокожите в Съединени американски щати и Европа не трябва да забравяме, че дамите зад камера остават малцинство в киното. За повече от 90 години единствено 5 дами са били номинирани за премията „ Оскар “ за постановка и една единствена е получавала премията. Като продуценти броя на дамите, които са си тръгвали от церемонията по раздаването на премиите със статуетка, е по-голям – 11, само че е напълно нищожен на фона на мъжете. И до момента в който в Северна Америка киното си остава „ мъжки клуб “, на юг нещата са напълно разнообразни, а южноамериканското кино е доминирано от дами.
Кортни Кокс ще вземе огромната премия на фондация " Жените в киното " Преди година същата премия получи Дженифър Анистън
В публикация по тематиката американското списание „ Variety “ заяви, че южноамериканското кино значително е доминирано от дами. В Мексико и други страни дамите зад камера, най-много като продуценти, са повече от 50%, а първенци в това отношение са в Боливия, където 85% от кинопродуцентите са дами.

С разрастването на Netflix и другите стрийминг платформи неамериканското кино може да доближи до повече хора, в сравнение с когато и да било преди. За да съществуват тези платформи, те би трябвало да могат да предложат на потребителите си разнообразно, неповторимо и качествено наличие. По тази причина все по-често се финансират или се купуват европейски, южноамерикански или азиатски продукции, като индийския „ Свещени игри “ и немския шлагер „ Дарк “.
Филмът " Доза благополучие " с премиера в стрийминг платформата HBO В менюто на HBO GO има общо 24 български заглавия Битка сред филмовите студиа и новите стрийминг платформи на Оскарите Очаквайте извънредни изявленията от аления килим в понеделник заран в „ Тази заран “
По този метод киното в Южна Америка дава доста добър образец на основателите на филми по целия свят. Изглежда обаче ще мине много време, преди Холивуд да го последва.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете още по тематиката:
Женска доминация в киното на Южна Америка - дамите зад камера са повече от мъжете 85% от продуцентите в Боливия са дами
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР