Поклонението пред загиналия при автомобилна катастрофа Ферарио Спасов ще е

...
Поклонението пред загиналия при автомобилна катастрофа Ферарио Спасов ще е
Коментари Харесай

Извънредно за погребението на Ферарио Спасов. Семейството му проговори, ето какво е желанието им

Поклонението пред починалия при автомобилна злополука Ферарио Спасов ще е в доста стеснен фамилен кръг. Това оповестяват от пресцентъра на Община Ловеч, базирайки се на фамилията на известния футболен треньор.
Близките благодарят на всички, които с откровени слова провокираха вълна от съчувствие и съпричастност.
„ Това ни оказа помощ да преодолеем най-тежките мигове от сполетялата ни покруса. Нашият татко, брачен партньор и дядо ценеше фамилното успокоение и времето, прекарано непретенциозно, надалеч от светлината на прожекторите. Най-съкровеното ни предпочитание е да се разделим тъкмо по този метод с него. Благодарим за разбирането! “, споделят от фамилията на Ферарио Спасов, представени от Блиц.
Кметът на община Ловеч Страцимир Петков изпрати съболезнователен адрес до околните на трагично починалия футболен треньор. В него той сервира своите откровени съболезнования на фамилията за огромната загуба, оповестяват от общинската администрация.
В съболезнователния адрес се напомня, че професионалният път на Ферарио Спасов стартира от Средното спортно учебно заведение в Ловеч, което приключва с отличен триумф и сребърен орден на Министерството на националната култура през 1981 година Успехите му не престават като футболист в Осъм (Ловеч) и Спартак (Плевен). След като приключва Националната спортна академия „ Васил Левски “, той поема подготовката на редица тимове, придобива и лиценз на УЕФА за треньор.
Най-големите си триумфи записва като треньор на ловешкия отбор Литекс. Отборът завоюва Купата на България през 2001 година, а през 1999 и 2003 година е финалист в шампионата.
Феро има дял за купата на ЦСКА през 2005 година, откакто през есента на 2004 година е треньор на тима. С тези и доста други професионални триумфи той стана любим на всички ценители на спорта.
„ В персоналния си живот той беше въплъщение на невзискателност и почтеност, предан на фамилията и приятелите си. Именно по тази причина жителите на Ловеч го ценяха и обичаха. Той беше изключителна персона и мощен темперамент. Искрено имам вяра, че неговият образец и уроците му ще останат в паметта и сърцата на всеки, който е бил очевидец на пътя му “, споделя още кметът Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР