Поклонението пред отишлата си комедийна актриса Татяна Лолова ще е

...
Поклонението пред отишлата си комедийна актриса Татяна Лолова ще е
Коментари Харесай

Символично сбогом с Татяна Лолова в петък, в Сатиричния театър

Поклонението пред отишлата си комедийна актриса Татяна Лолова ще е в стеснен фамилен кръг, само че всички, които желаят да си вземат алегорично довиждане с нея, могат да сторят това в петък, в Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ", на чиято сцена грееше усмивката ѝ дълги години.

На 26 март от 11 до 13 ч в театъра ще има ъгъл с нейна фотография и книга за съболезнования, където всикчик могат да положат цвете и да напишат няколко реда в нейна памет.

Широката усмивка на Лолова угасна на 22 март в болница " Пирогов " поради сърдечни затруднения от Covid-19. Тя бе на 87 години, само че бе извънредно витална и дейна с функциите си.

" Твоята усмихната сила постоянно ще остане при нас! ", допълват сътрудниците на неповторимата актриса, която е измежду създателите на Сатиричния спектакъл.

Татяна Лолова ще стане посмъртно и притежател на премията на Съюза на артистите за извънреден принос към българската просвета и спектакъл. Решението тя да бъде отличена е било взето още през февруари. Тя не е знаела за това и в този момент, за жалост удостояването ще стане посмъртно, сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР