Поклонението пред Марин Бодаков ще е на 11 септември от

...
Поклонението пред Марин Бодаков ще е на 11 септември от
Коментари Харесай

Поклонението пред Марин Бодаков ще е на 11 септември

Поклонението пред Марин Бодаков ще е на 11 септември от 13.00 ч. в църквата " Свети Седмочисленици " в София, оповестиха от СУ " Св. Климент Охридски ", където той преподаваше.

От университета напомнят, че той беше един от най-обичаните от студентите преподаватели във Факултета по публицистика и всеобща връзка. В разнообразни стратегии на факултета той водеше курсовете " Публицистика и художествена рецензия ", " Журналистически жанрове ", " Критика и критически практики ", " Книгата като игра " и " Литература и медии ".

Бодаков умря ненадейно на. Той беше стихотворец, литературовед, публицист и учител.

Активен публицист дълги години, той придобива докторска степен през 2014 година с дисертация на тематика " Политики на показване на българската литература в печатните медии през 90-те години на 20 век. Проблеми на критическата авторефлексия " с теоретичен началник проф. Тодор Абазов. Автор е на монографиите " Кой " умъртви " рецензията. Политики на показване на българската литература в печатните медии през 90-те години на ХХ век “ (2019) и " Критика и откровеност. Случаят Йордан Маринополски " (2020).

Първите му прояви като книжовен критик са във вестник " Литературен конгрес ". Първият му ангажимент като редактор е в списание " Български месечник ", където работи от 1997 до 2000 година От 2000 година до прекъсването на вестник " Култура " е негов редактор за литература и книги. Дълги години в този вестник той има и лична ежеседмична графа – " Ходене по буквите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР