, показват, че почти всички американски знамена, забити от астронавтите

...
, показват, че почти всички американски знамена, забити от астронавтите
Коментари Харесай

Американските знамена все още стоят на повърхността на луната

, демонстрират, че съвсем всички американски флагове, забити от астронавтите по време на програмата Аполо, са към момента на лунната повърхнина.Само един от тях, забит наоколо до мястото за кацане на лунния модул Аполо 11 през 1969 година, не хвърля сянка.Това удостоверява думите на астронавта Бъз Олдрин, който видя, че когато отделя от луната, флагът е паднал от струята на модулния мотор.

 Командир Джон Йънг,отдава почит на флага, подложен на площадката за кацане на Аполо 16 през април 1972 година
Командир Джон Йънг,отдава почит на флага, подложен на площадката за кацане на Аполо 16 през април 1972 година има вградени камери с висока резолюция, които разрешават приемане на извънредно ясни изображения на лунната повърхнина.По време на всяка лунна експедиция астронавтите слагат флагове на площадката за кацане.Учените преди този момент са изучавали фотоси на площадките за разтоварване на тези експедиции и са виждали бледи сенките от поставените знамената. Но яснотата на тези изображения не е задоволителна за безспорни изводи.Сега, благодарение на LRO, стана допустимо да се вършат фотоси с висока резолюция от разнообразни гледни точки и при разнообразни условия на осветяване. Анализът на тези изображения демонстрира, че сенките на флаговете се въртят към техните точки на слагане.


 На фотосите на площадката за кацане на модула „ Аполо 16 “ сянката на знамето е ясно забележима
На фотосите на площадката за кацане на модула „ Аполо 16 “ сянката на знамето е ясно видимаПрофесор Марк Робинсън, който ръководи научната стратегия за потребление на главната камера на апарата LROC, написа в блога си: “Изображенията на LROC камерата ясно демонстрират, че американските флагове към момента стоят на лунната повърхнина и хвърлят сенки във всички места за кацане, като се изключи мястото за кацане на Аполо 11. “. “Най-убедителното удостоверение на това е гледането на поредност от такива изображения, направени по друго време от лунния ден; те демонстрират по какъв начин сенките се въртят към флагшторите ”, прибавя академик, работещ в университета в Аризона. “Лично аз бях малко сюрпризиран, че флаговете са оживели в изискванията на тежко ултравиолетово облъчване и температурни контрасти на лунната повърхнина. Но това е реалност. Друг е въпроса по какъв начин наподобяват в този момент, може би те са зле избледнели? ”.През септември 2009 година LUN orbiter LRO започва стратегия за картографиране на лунната повърхнина, в границите на която събира данни за лунната топография и съществуването на минерални запаси, както и изследва вероятните места за кацане на бъдещи лунни експедиции.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР