Показателят не изненадва наблюдателите Френската икономика не успява да регистрира

...
Показателят не изненадва наблюдателите Френската икономика не успява да регистрира
Коментари Харесай

0,00% растеж. Френската икономика е в стагнация

Показателят не изненадва наблюдаващите
Френската стопанска система не съумява да записва напредък през последното тримесечие на 2023 година, сочат предварителни публични данни на националната статистическа организация " Инсее ", оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Данните са в унисон с упованията на анализаторите.

Втората стопанска система в границите на еврозоната регистрира застоялост, или 0,00 % напредък, през интервала октомври-декември. Резултатът е сходен на този от предходното тримесечие, се показва в отчета на " Инсее ", отдаден на Брутният вътрешен продукт на страната.

Данните за третото тримесечие са ревизирани нагоре след в началото регистриран спад от 0,1 на 100.

Анкета на Ройтерс измежду 29 икономисти сподели, че те чакат приблизително точно подобен резултат от френската стопанска система за тримесечието, като оценките им варираха от растеж от 0,2 на 100 до спад от 0,2 на 100.

Данните излизат на фона всеобщите митинги на фермерите във Франция (и в други страни), които упорстват за по-добри условия на труд и живот. В опит за усмиряване на ситуацията, министър председателят Габриел Атал съобщи, че държавното управление ще се откаже от проектите си да вдигне акциза и други такси върху дизеловото гориво, употребявано в земеделието, и ще " сложи селското стопанство над всичко ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР