Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска

...
Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска
Коментари Харесай

Ива Митева: Ако третият мандат отиде при ИТН, отговорното поведение би било да се опита

" Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска успеваемост на политическия ни хайлайф, показахме, че тази изборна система е дефектирала. Като че ли демокрацията се изхаби ". Това разяснява заместник-председателят на 47-ото Народно заседание Ива Митева пред БНР. Според Митева, когато си влезнал по пропорционалната система в Народното събрание, най-достойното държание е подаването на оставка и напускането му, както прави Елена Гунчева от " Възраждане ".

Предсрочните избори са най-лошият сюжет, счита Ива Митева, която уточни като мотив рухването на изборната интензивност с честотата на изборите.

В Има Такъв Народ са изрично срещу връщането на хартиените бюлетини.

" Машината е бариера пред пазаруването на гласове и минимизира недействителните бюлетини. "

Запитана дали биха подкрепили нов кабинет с мандатоносител Политическа партия, Ива Митева разяснява:

" Много е значимо какъв ще бъде съставът на кабинета, кой ще бъде препоръчан за министър-председател. Вратите не са затворени. Прекалено доста обидни думи изговорихме, прекомерно доста граници прескочихме, прекомерно огромно разделяне показахме. Най-лесният вид е да отидем на избори. "

" Бяхме 19 в петък, само че слушам от Политическа партия, че ще беседват с обособени народни представители. Силно се надявам да беседват с групата като група ", сподели още Митева.

Ако третият мандат отиде при Има Такъв Народ, виновното държание би било да се опита, изясни Ива Митева.

" Всеки е задължен да опита. В името на българските жители сме длъжни да опитаме. Надявам се, че няма да откажем да осъществим мандата. "

Председателят на Народното събрание освен е пръв измежду равни, само че той би трябвало да бъде най-хубавия балансьор и съдия в Народното събрание, акцентира Ива Митева. Според нея този избор би трябвало да бъде изработен, когато бъде връчен първият мандат и се види " накъде отиваме ".

Митева се базира на цялата документи по проблема с РСМ и уточни, че даването на единодушие за започване на договаряния не е обвързано със периоди, а с съответни резултати, т.е. има оттегляне от мнение единствено отпреди няколко месеца.

" Може би беше извършен напън. Може би по тази причина беше променено мнението на останалите парламентарни групи ", съобщи Митева след рухването на ветото за договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

Ива Митева сложи въпроса за какво френското предложение е отишло непосредствено във външната комисия на Народното събрание.

" Защо тъкмо тази позиция влезе в Народното събрание и то по метод, който е безусловно неприемлив – позицията влезе през Постоянното посланичество в Брюксел непосредствено в Комисия по външна политика. Това не е заведено в деловодството на Народно събрание, като документ публично не съществува в деловодството на Народното събрание, не е изпратено на всички народни представители, както се случва с всички документи. Нали приказваме за съблюдаване на правила, за съблюдаване на правила, нали взехме решение да вършим нещо ново? "

Двустранният протокол не е подписан нито от България, нито от Северна Македония, подсети Митева. По думите ѝ протоколът е " с много общи формулировки " и би трябвало да се види какъв ще е действителният надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР