Показаха 550 животниОбщина Сливен предоставя над 50 хиляди декара на

...
Показаха 550 животниОбщина Сливен предоставя над 50 хиляди декара на
Коментари Харесай

Община Сливен предоставя 50 000 декара пасища за животновъдите

Показаха 550 животни

Община Сливен дава над 50 хиляди декара на животновъдите в региона за пасища и ще продължи с политиката си за подкрепяне на този бранш с каквото може. Това стана ясно от думите на кмета на града -  Стефан Радев,  по време на откриването на 16-то издание на Националното ревю по отглеждане на животни, което се организира край Сливен.

Градоначалникът Радев акцентира, че сложната, само че благородна активност на животновъдите има дълбоки корени в сливенския район.

„ Щастлив съм, че Сливен е притегателно място за елита в българското отглеждане на животни, за най-голямото събитие от този темперамент в България. Искам да поздравя всички участници и да ги уверя, че отглеждането на животни за нас постоянно ще бъде обичаен бранш на нашата стопанска система и постоянно ще поставяме грижи за него ", разяснява кметът Стефан Радев.

Събитието събра български фермери и животновъди от цялата страна, които показаха богатото многообразие на породи селскостопански животни, отглеждани у нас. На ревюто бяха показани над 550 елитни български животни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР